BONART_1280x150

Exposicions

Tomàs Mallol i el Cinema Amateur al Museu del Cinema

Tomàs Mallol i el Cinema Amateur al Museu del Cinema
bonart girona - 21/09/23

Fins al 28 d'abril del 2024 el Museu del Cinema presenta la nova exposició temporal Centenaris. Tomàs Mallol i el Cinema Amateur (1923-2023) a la sala d'exposicions temporals del Museu del Cinema de Girona.

La mostra coincideix amb la commemoració de dos centenaris que són: Tomàs Mallol i el cinema amateur. Cal dir que Tomàs Mallol és conegut especialment pel seu vessant de col·leccionista de cinema i precinema i perquè la seva col·lecció va ser l'origen del Museu del Cinema. Tanmateix, Mallol té un altre vessant menys coneguda, però no menys interessant, la de cineasta amateur: una brillant trajectòria de trenta-un curtmetratges, molts dels quals van assolir el reconeixement públic en forma de guardons i premis diversos. Per tant, aquesta exposició vol ser un doble homenatge: per una banda, a Tomàs Mallol, com a cineasta amateur, i també als cineastes amateurs catalans de la seva generació, que protagonitzaren l'època d'or d'aquest tipus de cinema fet des de la més absoluta independència i llibertat de creació. Per l'altra, als primers aparells de cinema amateur, que fa cent anys van revolucionar la pràctica de "fer cinema" apropant-lo als afeccionats i públic en general.

Activitats complementàries

Per aquesta exposició s'han programat una sèrie d'activitats paral·leles com són la sessió d'homenatge a la pel·lícula preferida de Tomàs Mallol Muerte en Venecia el dijous 14 de setembre a les 19:00 hores; una conferència Fora de casa. El cinema amateur a Catalunya a càrrec de l'investigador Enrique Fibla Gutiérrez el 17 d'octubre a les 19:00 hores; una conferència sobre les pel·lícules familiars conservades al CRDI, a càrrec de Pau Saavedra, arxiver audiovisual del CRDI per 24 d'octubre a les 19:00 hores; i una projecció de cinema familiar el 27 d'octubre a partir de les 19:00 hores.

Cal recordar que la mostra es va inaugurar el passat 6 juliol i estarà oberta al públic de dimarts a dissabte de 10:00 a 18:00 hores de la tarda i el diumenge de 10:00 a 14:00 hores del matí. L'entrada a la mostra és gratuïta.

300x300Eude, generic

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px