banner-1280x150-gene

Notícies

BONART CULTURAL present a la setmana del llibre en català

David Escamilla, esquerra, ensenyant la portada ilustrada pel Xupet Negre, dreta
BONART CULTURAL present a la setmana del llibre en català
bonart barcelona - 10/09/23

Bonart cultural ha estat present a la setmana del llibre en català dins l'estand de l'Appec (Associació de Revistes i digitals en Català) amb el seu darrer número a la venda en paper i també mitjançant un acte que, conduït pel col·laborador de bonart i periodista David Escamilla, va servir per entrevistar l'artista d'art mural, el Xupet Negre, que va parlar de la seva trajectòria i va acabar il·lustrant unes portades de l'edició número 197 de la revista en una acció artística.

La Setmana del Llibre en català celebra enguany la 40a edició. Es diu ràpidament, però han estat quaranta anys en què, sense excepció fins i tot amb la pandèmia, s’ha celebrat un esdeveniment que va néixer amb molt pocs recursos i que, a poc a poc, ha anat creixent fins a convertir-se en l’esdeveniment més important del llibre en català, i un dels més importants de la cultura catalana tant pel nombre de visitants com d’expositors, com per les seves dimensions econòmiques i comunicatives.

La Setmana ha canviat molt de la primera edició ençà. Va néixer el 1983 organitzada per la Cambra del Llibre de Catalunya, i ara és organitzada per l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, EDITORS.CAT. Es va fer per primer cop en un “estand-botiga” a l’Estació Barcelona Sants, i ara es fa en un espai de milers de metres quadrats al Moll de la Fusta de Barcelona amb més de 300 expositors i l’organització de més de 250 activitats de tota mena… Entremig, ha passat per l’Estació de França, pel Parc de la Ciutadella, l’avinguda de la Catedral… i fins i tot per altres poblacions com Sant Cugat, Lleida, Girona… i fins i tot Nova York.

En aquesta edició hi ha 242 expositors, on triar i remenar tota mena de llibres. Entre els expositors hi ha 193 segells editorials, 24 llibreries, 1 distribuïdor, 10 universitats i 14 institucions d’arreu dels Països Catalans.

L’APPEC i la Setmana del llibre en català

és una entitat sense ànim de lucre que agrupa els editors de revistes en català d’informació general i especialitzada que tenen una distribució i difusió dins de l’àmbit català.

Fundada l’any 1983, té avui dia més de 230 revistes i mitjans digitals associats. En aquests anys d’història ha rebut reconeixements importants com el Premi Nacional de Comunicació i la Creu de Sant Jordi.

L’editor de la revista Esguard, Germà Capdevila, n’és el president des de l’any 2016. Algunes de les capçaleres que en formen part són 440 Clàssica, Cuina, Descobrir, El Petit Sàpiens, El Temps, Enderrock, Esguard paper, L’Avenç, Món Empresarial, Piu Piu, Sàpiens, Serra d’Or, Time Out, Cavall Fort, El Tatano o El Món d’Ahir. En els últims anys, l’APPEC ha posat en marxa campanyes com ‘Sigues lliure llegeix’ per combatre la manipulació informativa i les fake news a través de la lectura de revistes i digitals en català; l’iQUIOSC.cat en ruta que apropa les publicacions a pobles sense punts de venda de revistes; i ha impulsat iniciatives com ‘T’agradarà llegir en català’ per fomentar la lectura amb la distribució de les publicacions a sales d’espera. També organitza els Premis de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català en què, des de fa 20 anys, es reconeix la tasca dels professionals de la comunicació i les publicacions del país. L’APPEC i la Setmana del llibre en català L’APPEC estrena el 'Sofà Vermell de les Revistes' a La Setmana del llibre en català. L'espai de l'APPEC serà més que mai punt de lectura i de conversa al voltant de les revistes. En aquesta edició de La Setmana reinventem la carpa de l'associació amb la inauguració del Sofà Vermell de les Revistes. Un espai que convidarà a la lectura i que serà també el centre de les 13 converses de petit format amb les capçaleres com a protagonistes. Del 8 al 17 de setembre serem al Moll de la Fusta de Barcelona.

Espai de revistes per fomentar la compra i la lectura

Un any més despleguem la carpa de l'iQUIOSC: un gran espai de revistes en què exposem l'ampli catàleg de capçaleres en llengua catalana de més de 30 temàtiques diferents. L'única cita en què es poden trobar totes les publicacions i conèixer el ric ecosistema de revistes en català. A la carpa els lectors podran comprar-ne exemplars i subscriure-s'hi amb promoció especial. I també aconseguir 3 mesos de subscripció digital amb la tarifa plana de revistes d'iQUIOSC.cat.

Estrenem el Sofà Vermell de les Revistes

Els assistents a la fira que s'apropin a la carpa de l'APPEC s'hi trobaran com a casa. Enguany recrearem un dels espais de lectura per excel·lència: un sofà per llegir i conversar al voltant de les revistes. El Sofà Vermell de les Revistes serà un espai de pausa i lectura i també el centre de converses de petit format amb programació pròpia de l'APPEC.

 

BONART CULTURAL present a la setmana del llibre en català El Xupet negre en el moment de fer l'acció tuneig de la revista bonart

Una quinzena d'activitats al voltant de les revistes

Les revistes seran protagonistes dels escenaris de La Setmana amb 2 activitats organitzades per l’APPEC, 'Curs accelerat d'edició en clau d'humor a càrrec' de Modgi, i una altra destinada al públic familiar amb Teatre Cacauet. A més al Sofà Vermell de les Revistes, a la carpa iQUIOSC.cat, hi organitzarem 13 presentacions i converses en petit comitè a càrrec de les revistes en què es parlarà de qüestions diverses com extrema dreta i mitjans de comunicació, drets humans, el vincle entre arts escèniques i revistes, entre altres. I també serà punt de creació artística amb 'A mà alçada' amb la il·lustradora Carme Solé Vendrell, una acció performàtica de la revista Bonart i un taller familiar per fer una joguina amb la il·lustradora Cristina Picazo.

ACTIVITATS SOFA VERMELL

- Curs accelerat d'edició de revistes amb Modgi

Magí Garcia (Modgi). Espectacle d'humor.

9/09 | 19.30 h | Escenari 1

- El conillet que volia pa de pessic

Teatre Cacauet. Espectacle de titelles i música.

10/09 | 13.15 h | Escenari familiar

- A mà alçada amb la il·lustradora Carme Solé Vendrell

Revista Ateneus. Amb Carme Solé Vendrell i Víctor Porres

09/09 | 12 h | Carpa APPEC

- 75 anys de la Declaració dels Drets Humans. Són vigents encara?

Revista Valors. Sonia Herrera, Jordi Palou-Loverdos i Jordi Sacristan

09/09 | 18 h | Carpa APPEC

- Bonart: art al carrer. Acció en directe amb David Escamilla i el Xupet Negre

Revista Bonart.

10/09 | 12 h | Carpa APPEC

- Joana Serra seu al sofà vermell de les revistes

Revista Esguard. Amb Germà Capdevila i Joana Serra

10/09 | 18 h | Carpa APPEC

- Un disseny nou per emparaular el món

Revista Serra d'Or. Amb Quim Noguero, Pau Llop i Eva Comas

11/09 | 12 h | Carpa APPEC

- Argo, viure el mar en català

Revista Argo. Amb Enric Garcia Domingo i Núria Cuevas

12/09 | 17 h | Carpa APPEC

- Cent anys i per molts més!

Revista de Catalunya. Amb Lluïsa Julià i Enric Pujol

12/09 | 18 h | Carpa APPEC

 

BONART CULTURAL present a la setmana del llibre en català El Xupet Negre, també va donar a conèixer el seu llibre retrospectiva

Eude, genericthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88