BANNERS BONART_1280x150

Exposicions

L'Espai Cuixart inaugura l'exposició 'Diàleg(s). Eduard Bigas versus Modest Cuixart'

L\'Espai Cuixart inaugura l\'exposició \'Diàleg(s). Eduard Bigas versus Modest Cuixart\'
bonart palafrugell - 09/09/23

La Fundació Cuixart proposa en aquesta exposició, que es va inaugurar el 9 de setembre, el retrobament entre Eduard Bigas i Modest Cuixart, el que va ser un mestre per a un jove artista. La figura de Cuixart el consolida i l’acompanya en les primeres decisions que pren. “Diàleg(s)” Eduard Bigas es retroba amb Modest Cuixart" permet a l’autor poder reunir-se metafòricament amb el seu mestre, per a ensenyar-li el recorregut viscut, l’evolució i l’opinió vint anys més tard. L'exhibició, sota la curadoria de la crítica d'art de bonart, Rosa Gutiérrez, s'inclou dins els actes de l'any Bigas que ha coordinat bonart cultural i l'Ajuntament de Palafrugell. L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de la vila. Amb motiu de l'esdeveniment, s'ha dissenyat un desplegable a cura del grafista Pere Àlvaro.

L\'Espai Cuixart inaugura l\'exposició \'Diàleg(s). Eduard Bigas versus Modest Cuixart\' Eduard Bigas amb els seus quadres exposats a l'estudi de Modest Cuixart

Eduard Bigas és un pintor català, nascut l’any 1969, a Palafrugell. Actualment viu i treballa a Berlín. Ja des dels seus inicis en el món de l’art va mostrar un talent innat pel dibuix i la pintura. Durant la seva època de formació a Palafrugell es va relacionar molt amb els pintors ja consolidats de la vila com Josep Martinell, Modest Cuixart, Floreal Radresa, Rodolfo Candelaria i Tano Pisano.

D’ençà de la seva primera exposició individual el 1990 a la Sala d’Art L’Artística Girona comença a viatjar portat per un impuls imparable de conèixer món. Va passar uns mesos a Sydney i Nova York i va tornar d’aquestes residències amb diverses sèries de dibuixos inspirats en aquests viatges. L’any 2002 va traslladar-se a viure a Londres, on va mostrar la seva obra en exposicions a la Brick Lane Gallery i al Nettie Horn Gallery. Actualment, des de fa més de deu anys, Berlín és el centre de la seva vida artística i personal. El seu darrer treball s’ha exposat a Berlín, Düsseldorf, Hamburg, Venècia i Taiwan. Totes aquestes propostes han sorgit després de la col·laboració entre l’empresa Bonart Cultural i l’Ajuntament de Palafrugell, on a través d’un comitè impulsor s’ha treballat la multiplicitat d’espais i obres de la figura d’Eduard Bigas.

L\'Espai Cuixart inaugura l\'exposició \'Diàleg(s). Eduard Bigas versus Modest Cuixart\' Un moment de l'acte inaugural

Eude, genericBanner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90