BANNER MY BESTYS 7

Notícies

Arrenca La Setmana del Llibre en Català

Arrenca La Setmana del Llibre en Català
bonart barcelona - 09/09/23

El 8 de setembre va arrencar la 41a edició de La Setmana del Llibre en Català i els organitzadors esperen reunir 55.000 persones fins al 17 de setembre al Moll de Fusta de Barcelona. La Setmana presenta un programa que inclou més de 300 activitats per a tots els públics, entre presentacions, debats literaris, concerts, tallers, recitals de poesia, signatures d’autors, taules rodones o converses, entre d'altres. Carlota Gurt, Sílvia Soler, Ferran Torrent, Karin Smirnoff, Han Kang o Sergi Pàmies en seran alguns dels protagonistes, juntament a Mercè Ibarz que rebrà el Premi Trajectòria.

A la Setmana d’enguany hi haurà converses i entrevistes a autors (Carlota Gurt, Sílvia Soler, Ferran Torrent o Sergi Pàmies). Es parlarà de clàssics i recuperacions (Narcís Oller, Jaume Roig, Anaïs Nin, Joan-Lluís Lluís, Joyce Carol Oates o Italo Calvino). Es presentaran llibres d'autors que han estat guardonats amb algun premi literari en aquest any 2023 (Marta Marín-Dòmine, Sònia Casas, Mar Bosch, Gemma Ruiz, Gemma Ventura o Andreu Claret).

També presentaran novetats Roser Vernet, Iñaki Rubio, Maria Climent, Biel Mesquida, Juny Siva, Roser Ametlla, Oriol Molas, Llibert Ferri, Marta Sagarra, Quim Nadal, Ramon Vilaró, Salvador Vergés, Dolors Bramon, David Nel·lo, Judit Juanhuix, Iolanda Batallé, Carme Ripoll, Roger de Gràcia, Andreu Martin, Carlota Benet, Miquel Esteve, Berta Jardí, Laura Calçada, Daniel Rius o Ester Invernon, entre d'altres.

La revista bonart serà present a la fira dintre a l'estand de l'APPEC a l'Espai de Revistes. L'espai de l'APPEC serà més que mai punt de lectura i de conversa al voltant de les revistes. En aquesta edició de La Setmana reinventem la carpa de l'associació amb la inauguració del Sofà Vermell de les Revistes. 

Arrenca La Setmana del Llibre en Català

Autors internacionals

La Setmana comptarà també amb quatre autors i autores internacionals. Una d'elles serà l'escriptora sueca Karin Smirnoff, escollida per a continuar les novel·les de la sèrie Millenium d'Stieg Larsson. De la mà del CCCB, arribarà l'autora coreana Han Kang, que parlarà del seu nou llibre ‘La classe de grec’. La no ficció també hi serà representada amb la presència del britànic Roger Griffin, expert en feixisme, i l'holandès Rob Riemenn, amb el seu nou llibre ‘L'art d'esdevenir humà. Quatre estudis’.

La poesia tindrà un paper important com cada any amb recitals de poetes tan diferents com Albert Roig, Jordi Cussà, Jaume Vidal Alcover o Vic Moliner. La tarda de poesia comptarà amb Lluís Calvo, Enric Casasses i Juana Dolores. I es dedicarà un espai a parlar de les traduccions en poesia d'autors com Charles Bukowski, Hilda Doolittle, Adriane Rich o Kavafis.Rector de Vallfogona i Josep Vallverdú

Hi haurà un espai dedicat als dos autors commemorats aquest 2023: el Rector de Vallfogona i Josep Vallverdú.

La Institució de les Lletres Catalanes presenta un slam poeticomusical en què 31 FAM i Bounce Twice, dos grups de música urbana actuals, improvisaran rèpliques originals a una selecció de poemes de tots dos. Vallverdú també serà homenatjat en un acte conduït per la comissària de l'any Vallverdú, Carme Vidal, on es farà un repàs de la seva obra per a joves, poètica i narrativa per adults.

També s'han programat activitats agrupades en diversos blocs temàtics:  traduccions, còmic i manga, literatura fantàstica, periodisme, ciència, llengua, amor, teatre, cultura popular o la gran marató de novel·la negra.

No faltarà tampoc l'espai musical amb els concerts de Joan Isaac, Freddi Jazz Band i Roger Mas, que rebrà el Premi Difusió.

Activitats familiars

La Setmana ha preparat dos dies amb activitats pensades especialment per als joves i les famílies també tindran un espai propi a la fira, que tindrà un eix conductor propi, ‘El riure’, que estarà present a totes les activitats per als infants de menys de 12 anys. En total seran 83 activitats per al públic familiar, protagonitzades per noms com el grup Elèctrica Dharma, El Pot Petit, Pilarin Bayés, Míriam Tirado, Anna Llenas, Cinta Arasa, Joan Turu, Màrius Serra, Jaume Copons i Liliana Fortuny, Elisenda Roca o Martí Gironell. A més, es farà una trobada de geganters a propòsit del nou llibre d'El Cep i la Nansa, i una exhibició castellera dels Castellers de Sants, en el marc de la presentació dels nous títols de les editorials Comanegra i Mediterrània.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Mapes_ametrics_Bonart_180x180 px

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90