BONART_1280x150

Exposicions

'fontane' d'Alba Mayol al Centre d’Art Tecla Sala

\'fontane\' d\'Alba Mayol al Centre d’Art Tecla Sala
bonart l'hospitalet de llobregat - 08/09/23

L'artista Alba Mayol obre la temporada expositiva del Centre d’Art Tecla Sala en el marc del Barcelona Gallery Weekend 2023. El projecte fontane s'emmarca en el cicle Districte Tecla Sala, una proposta que aglutina el suport a la recerca, la producció i l’exhibició adreçada als creadors que estan treballant al Districte Cultural de L’Hospitalet i que vol acompanyar els seus treballs més recents fent-los visibles en projectes expositius. La inauguració tindrà lloc el 14 de setembre, a les 19 h i comptarà amb la presència de l'artista i del comissari de l'exposició, Albert Mercadé. L'exposició es podrà visitar fins al 7 de gener de 2024.

fontane és una exposició iniciàtica i reminiscent. L’artista ens proposa un salt en el temps i l’espai, mostrant les costures sensibles de la seva identitat ancestral. Formada a Barcelona, Mayol Curci ha forjat part de la seva cultura visual al país d’Itàlia, d’on n’és oriünda per via materna. A partir de la revisitació d’aquell entorn germinal, s’articula tot un conjunt de formes, colors, fluids, textures, paraules, ressonàncies, matèries, tots ells ambigus i contingents, orgànics i interpel·ladors. Concavitats, portes, murs, expressions, fonts o contenidors es manifesten en una exploració de l’artista a través de la cultura material del sud d’Itàlia, gresol de cultures on reverberen estrats de signes icònics i lingüístics que l’exposició vol revisar i resignificar.

fontane és un viatge a través de la matriu femenina i maternal familiar: a través dels seus desencaixos, silencis, intensitats, exclusions, conflictes, incomoditats. Només així les obres mínimes d’Alba Mayol Curci vibren i ens abracen. Tremolen de sensibilitat en una fragilitat compartida en que cada lletra, cada objecte, cada textura, cada gota, hi reverbera una ferida.

Alba Mayol Curci (Barcelona, 1979) és artista visual i filòloga resident a l'Espai de Salamina, a L'Hospitalet. La seva pràctica artística pren com a punt de partida el text, el dibuix i la fotografia per indagar en el concepte de militància o activisme des dels àmbits de la subjectivitat. És llicenciada en estudis anglesos per la Universitat de Barcelona i màster en Teoria i Estètica de l'Art Contemporani per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha completat la seva formació amb un postgrau de Cultura Visual a la Universitat de Barcelona i estudis de fotografia al Central Saint Martins College de Londres. Ha col·laborat i exposat en espais com el Bòlit Centre d'Art Contemporani de Girona; Can Felipa Arts Visuals; Centre d'Art Santa Mònica; Museu Abelló; Fundació Vila Casas; Centre d’Art Contemporani de Barcelona Fabra i Coats; Casal Solleric i la Sala Muncunill de Terrassa, entre d'altres. Actualment col·labora amb el magazín A*Desk.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Eude, generic

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1