Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

La Fundació Arranz-Bravo acull 'Cúmul' de Marc Ávila

La Fundació Arranz-Bravo acull \'Cúmul\' de Marc Ávila
bonart l'hospitalet de llobregat - 07/09/23

La Fundació Arranz-Bravo inaugura el 14 de setembre a les 20 h. l'exposició Cúmul de Marc Ávila, primera exposició individual instituconal d'aquest fotògraf. La mostra es podrà visitar fins al 12 de novembre del 2023.

L'obra de Marc Ávila Català s'endinsa a través dels paisatges postindustrials, dels quals li interessa captar els accidents més singulars i simbòlics, des d’una mirada tràgica i existencial. Seguint l’estela de creadors com Andrei Tarkovski o Anselm Kieffer, el treball fotogràfic de Marc Ávila està poblat d’antenes abandonades, granges en desús, maquinària oxidada, estructures industrials fallides, les quals romanen sobre els fonaments de la natura, talment com si es tractessin de monuments votius prehistòrics de culte. A Marc Ávila li interessa copsar l’existència humana en profunditat, que no és un paradís encantat, sinó una dimensió, més aviat tràgica, on regna la soledat ombrívola, i un desencaix amb el nostre hàbitat natural ancestral. Existència i naturalesa estan, així, íntimament enllaçades en la seva obra.

L’obra de Marc Ávila d’una mirada natural totèmica, però captada des d’un ull fotogràfic renovat. Se sent atret per la dimensió física i simbòlica del tòtem industrial, però encara més per l’empremta residual i acumulativa de l’abandó. D’aquí ve l’interès a contraposar unes poques obres a l’exposició de mida totèmica amb una gran constel·lació de fotografies industrials de mida diminuta, que centren l’atenció en l’essència del missatge conceptual que Marc Ávila ens vol transmetre a través del seu treball fotogràfic: la potència simbòlica del cúmul, de la pila, de l’abandó acumulat.

Marc Ávila Català (Barcelona, 1992) és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2019) i en màster Universitari d’Estudis de Cinema i Audiovisuals Contemporanis per a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. (2021). La seva obra ha estat exposada a Sense Títol’19 de la Universitat de Barcelona (2019), a la fundació Muxart, Espai d’art i creació contemporania (2017), Les Boutographies – Recontres photographiques de Montpellier- (2021), La Fundacio Vila Casas (2023) i premiada en exposicions i concursos internacionals com Revela’t 20 – Festival Internacional of Contemporary Analog Photography (2020) i Tokyo International Foto Award (2021).

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Eude, generic

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88