JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

Madrid es prepara per Obertura Madrid Gallery Weekend

Nancy Spero, Propitiatory, 1993. Galeria NoguerasBlanchard
Madrid es prepara per Obertura Madrid Gallery Weekend
bonart madrid - 05/09/23

Madrid es prepara un any més per donar la benvinguda a Obertura Madrid Gallery Weekend, el gran esdeveniment que marca l'inici de la temporada artística a la ciutat. Aquest any, la cita impulsada per Art Madrid -Associació de Galeries d'Art Modern i Contemporani de Madrid- celebra la 14a edició amb la participació de les 56 galeries de l'associació entre les quals s'inclouen algunes noves incorporacions com Alzueta Gallery, Yusto Giner o VETA by Fer Francés.

Entre el 14 i el 17 de setembre les galeries de Madrid donaran la benvinguda a la temporada expositiva amb la inauguració conjunta de les propostes expositives, mostres de primer nivell d'artistes nacionals i internacionals com Chema Madoz, Elina Brotherus, Nancy Spero, Inma Femenía, José Manuel Ballester, Fernanda Fragateiro, Darío Villalba o Immaculada Salinas.

Amb l'objectiu d'apropar l'art contemporani al públic més ampli possible, Obertura compta amb una programació d'activitats gratuïtes que se sumen a la inauguració conjunta. Així, durant tot el mes les galeries oferiran una experiència única que obre la temporada d'exposicions a diferents barris de la ciutat com Chamberí, Saleses, Lavapiés, Lletres i Salamanca, a més, per descomptat, de les situades al centre.

Durant Obertura Madrid Gallery Weekend les galeries obriran durant tot el cap de setmana amb un horari ampliat: dijous de 12:00 a 22:00 h, divendres i dissabte d'11:00 a 20:00 h. diumenge d'11: 00 a 14.00 h. A això s'hi uneix un programa d'actes als espais de les galeries així com altres activitats destinades a posar en valor l'art contemporani.

L'art contemporani inunda diferents barris de la ciutat
Obertura aposta per recorreguts per l'espai públic per descobrir obres d'art situades als carrers, places i edificis de Madrid. Per això, la cita torna a oferir visites guiades per Alfonso de la Torre a les obres de Pablo Palazuelo a la seu de Bankinter del Passeig de la Castellana 29 i al Museu d'Escultura a l'Aire Lliure al Passeig de la Castellana, 40. Per altra banda, la Fundació ARCO continua organitzant les seves habituals visites guiades, els ARCO Gallery Walks, que proposen circuits per visitar les galeries d'Art Madrid ubicades a diferents districtes de la ciutat.

Seguint l'estela de la passada edició, es torna a apostar per la creació amb La voluntá, un espectacle de Luz Arcas, fundadora de la companyia La Phármaco, concebut especialment per a Obertura i que tindrà lloc al claustre dels Jerònims del Museu Nacional del Prat. A més, la literatura troba el seu espai reivindicant el paper de les llibreries a la difusió de la cultura. Per això, espais com La Central, Tipus Infames o Taschen comptaran amb una selecció especial de llibres d'art.

Aquest any, coincidint amb Obertura, la Universitat de Nebrija organitza I els meus ulls són com el xerès que deixa l'hoste a la copa, exposició col·lectiva que es podrà veure a partir del 14 de setembre al Centre Cultural Galileu i on l'autoficció, el desig i l'honestedat s'entrellacen per acompanyar l'espectador cap a una experiència de la intimitat actual. També com a novetat d'aquesta edició, l'Ambaixada de Portugal ha preparat un itinerari per recórrer les galeries madrilenyes que representen artistes lusitans.

Conscients de la necessitat de ser accessibles al públic, Obertura Madrid Gallery Weekend compta amb una app pròpia -disponible de manera gratuïta a Google Play i AppStore- que està activa durant tot l'any. A través d'ella el visitant pot organitzar la seva ruta i gaudir de l'oferta artística de les diferents galeries repartides per barris com ara Lavapiés, Lletres, Centre, Saleses, Chamberí o Salamanca.

En definitiva, Obertura Madrid Gallery Weekend busca apropar cada cop més l'art contemporani i l'activitat de les galeries al públic professional i no professional i fomentar el diàleg de l'art contemporani amb altres disciplines culturals.

Obertura Madrid Gallery Weekend compta amb el suport, la col·laboració i el patrocini tant d'empreses privades com Cerveses Alhambra –que manté una connexió especial amb el món de la creació contemporània–, així com del Ministeri de Cultura i Esport, la Comunitat de Madrid i l'Ajuntament de Madrid.

La-Galeria-201602-recursNial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90