JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

Fina Miralles i Maria Girona a la Fundació Vila Casas

Fina Miralles i Maria Girona a la Fundació Vila Casas
bonart barcelona - 06/09/23

La Fundació Vila Casas inaugura el 13 de setembre les exposicions Fina Miralles. Des de més enllà del temps  i Maria Girona. Contemporània de si mateixa que es podran visitar fins al 14 de gener del 2024 als Espais Volart.

Fina Miralles. Des de més enllà del temps aprofundeix en el diàleg plantejat en l'edició en quatre volums dels escrits de Fina Miralles amb el títol Fina Miralles. Paraules fèrtils 1972-2017 on es en relleu la profunda relació entre l’escriptura i l’obra visual de l’artista, fent aflorar allò que els ulls no veuen i que l’artista ens fa percebre. Comissariada per Maia Creus i Maria Lluïsa Faxedas, a la mostra hi trobem paisatges que configuren una visió cosmocèntrica del món i dibuixen la bellesa d’un univers d’analogies en què la terra, l’atmosfera, el cel, el firmament i els humans esdevenen òrbites d’energia en relació. En paral·lel al paisatge, la figura travessa tot el corpus pictòric de Fina Miralles, amb imatges que remeten al passat indígena comú a tots els éssers humans, la presència de la mare biològica o l’arbre còsmic i els éssers d’aigua; també hi trobem una galeria d’esperits mitològics que convoquen des de l’ancestral potència del tòtem fins a l’esperit del bosc, del dia i la nit, o donen imatge a la floració del regne vegetal.

 

La Fundació Vila Casas presenta també, coincidint amb el centenari del seu naixement, una exposició antològica de Maria Girona (Barcelona, 1923-2015), comissariada per Victòria Combalia i Àlex Susanna, que ajudi a descobrir la seva obra i contribueixi a situar-la al lloc que es mereix: no sols com una relectura gens acadèmica del Noucentisme, sinó com una plasmació extraordinàriament refinada d’un imaginari mediterrani centrat en els estímuls visuals procedents del seu triangle màgic: Barcelona, Cadaqués i Calaceit.

banner-oro-180x180-gene300x300

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1