banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

Centenari de l'artista Morató Aragonès (1923-2006) la galeria d'art Anquins

Centenari de l\'artista Morató Aragonès (1923-2006) la galeria d\'art Anquins
bonart reus - 05/09/23

Reus reprèn els actes commemoratius del Centenari Morató Aragonès i ho fa amb dues exposicions complementàries que s’inauguren el mateix 8 de setembre. La llum calidoscòpica de Morató Aragonès 1974-2006, a la galeria Anquin’s, ens permet redescobrir la segona maduresa de l’artista, aquella que va fixar en l’imaginari col·lectiu l’estil Morató Aragonès. Un segell inconfusible en el qual sempre es va destacar la lluminositat cromàtica, construïda amb un tractament de la matèria i una tècnica pictòrica que l’apropaven al treball d’orfebreria, amb infinites i insospitades facetes.  

Les obres, tan de petit com de gran format i que podran ser adquirides, són quasi inèdites, ja que havien estat closes en l’àmbit privat. Els paisatges de costa, muntanyes i pobles d’interior, figures i cafès conformen aquest ampli univers moratonià d’esplendorosa plenitud. La mostra s’acompanya d’una sèrie de documents i fotografies provinents de l’Arxiu Morató Aragonès que emmarquen visualment aquestes èpoques creatives i és també un homenatge a un dels pintors històrics de la galeria, que des de 1974 hi va exposar de manera habitual i on el 2006 va realitzar la seva darrera exposició.

Les obres exposades a la galeria Anquins procedeixen de col·leccions particulars i han estat seleccionades conjuntament per la galeria i per la Maria Elena Morató, filla de l’artista i comissària d’aquesta exposició i del Centenari Morató Aragonès.  Després d’una recerca de dos anys, s’ha aconseguit reunir obres d’excel·lent qualitat i  representatives de l’etapa que el pintor va exposar a la galeria (1974-2006), per tal que col·leccionistes i també públic que s’apropa per primera vegada a un dels pintors reusencs més destacats de la segona meitat del segle XX, pugui accedir i comprar una de les seves creacions. 

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Baner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1