download

Exposicions

"Boothworks" de Cristina Garrido explora les relacions entre l'art contemporani i les fires

\
bonart tarragona - 18/06/23

El MAMT ha inaugurat la mostra Boothworks de Cristina Garrido (Madrid, 1986), una mostra que es podrà visitar fins al 3 de setembre, en paral·lel a l’altra proposta temporal d’aquest estiu: Sarcophagus, de Jorge Conde.

La mostra de fotografia i i vídeoart Boothworks es qüestiona com canvia la percepció de l’espectador segons si es troba en un estudi, en un museu, en una galeria o en una fira? Quins elements duen a modificar-ne l’experiència?. 

Boothworks, de Cristina Garrido és un projecte que explora la relació de l’art contemporani amb les fires. Ho fa de manera irònica i mordaç, i planteja preguntes que concerneixen qualsevol espectador.

A través de recursos com l’apropiacionisme i l’arqueologia, Cristina Garrido investiga les fires i els elements retòrics que acompanyen i emmarquen les obres d’art. Les seves propostes, dos vídeos i una sèrie d’obres sobre paper, proposen una manipulació explícita dels materials recopilats, de manera que evidencien els mecanismes que influeixen en la percepció de l’espectador.

La mostra s’emmarca en el cicle Dret a rèplica, comissariat per Francesco Giaveri i que s’articula en diverses exposicions i trobades amb artistes i activistes que investiguen el paper de les institucions en la promoció i l’oferta cultural.

En paral·lel a aquesta exposició, el MAMT també ofereix al públic la visita a la mostra ‘Sarcophagus’, de l’artista Jorge Conde (Barcelona, 1968), que també és oberta fins al 3 de setembre. Aquesta proposta esdevé un assaig sobre la transició energètica cap a un model més net i sostenible a partir de les marques al paisatge i la memòria nuclear de primera i segona generació, prenent com a base la central de Vandellòs, al Baix Camp, i altres recintes en procés de tancament, descontaminació, desmantellament i de recuperació del paisatge.

JP_Bonart-180x180-Online_Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88