JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

S’inaugura ‘CATAPOP’ a l’Espai Isern Dalmau

S’inaugura ‘CATAPOP’ a l’Espai Isern Dalmau
bonart barcelona - 17/06/23

La mostra d'El Xupet Negre 'CATAPOP' ja es pot visitar a l'Espai Isern Dalmau de la Fundació Lluís Coromina. El grafiter català, conegut internacionalment, uneix la seva trajectòria amb la de l'artista urbà SM172 per crear una proposta que fusiona la cultura catalana i l'estètica pop. Ambdós artistes han creat un total de deu obres partint cada una d'elles, d'una imatge concreta que fa referència directa a la cultura catalana.

S’inaugura ‘CATAPOP’ a l’Espai Isern Dalmau

A través d'una diversitat de personatges i objectes tradicionals de la terra, els quals interpreten en el llenç, es crea una imatge identitària de la cultura catalana. Per tal que sigui reconeguda de manera global, els artistes s'han inspirat en l'estètica del pop art americà dels anys setanta. CATAPOP, centra l'atenció en imatges fàcils d'identificar i de reconèixer, elevant-les fins a la categoria d'art, per tal de fer-les accessibles a tota la societat.
Així doncs, CATAPOP neix amb el propòsit de crear una iconografia renovada i única de la cultura catalana. A través de la tècnica de l'estèncil consistent en estampar un dibuix amb ajuda d'una plantilla que presenta un disseny ja retallat i amb l'ús de colors plans i vius, els artistes aconsegueixen un resultat fresc i directe del qual se'n desprèn una gran potència comunicativa.

S’inaugura ‘CATAPOP’ a l’Espai Isern Dalmau

Si bé el projecte s'inspira en el Pop Art, CATAPOP transcendeix els límits tradicionals incorporant l'Street Art i el muralisme que formen part de l'estètica d'ambdós artistes. Els artistes: SM172, sota aquest pseudònim es dona a conèixer Caesar Baetulo (Badalona, 1975), artista molt actiu en l'escena de l'art urbà des de fa més de dues dècades. La seva obra compta amb una sèrie de característiques especials en la que tots els personatges dels seus treballs, parteixen d'imatges que el mateix SM172 realitza i després porta a les plantilles.
D'aquesta manera crea les seves composicions pictòriques tant en quadres al taller, com en murals fets en ciutats o en les perifèries i en llocs abandonats però estratègicament situats. La riquesa de la seva iconografia rau en la diversitat d'influències que impregnen el seu art: des dels superherois fins Velázquez, des de l'impressionisme al cartellisme. Ha participat en diverses fires, festivals d'art urbà i il·lustració, i exposicions individuals i col·lectives per tot el món.

S’inaugura ‘CATAPOP’ a l’Espai Isern Dalmau

El Xupet Negre (Carlos Redón, Barcelona, 1969) considerat un dels 50 Street Artists més influents de tots els temps, és el precursor del Logo Art i un dels seus màxims exponents. Els seus inicis estan vinculats al disseny gràfic i la publicitat fins que el 1987 començà a pintar al carrer, primer amb retolador i dos anys més tard amb aerosol. Va començar a pintant un xumet pels voltants del mític bar barceloní -ja tancat- Or Negre i d'aquí el seu nom "El Xupet Negre". Aquesta imatge va esdevenir gairebé una icona de la ciutat, despertant la curiositat i inquietud de la gent respecte de la seva significació, fet que va fer reflexionar al mateix artista.

S’inaugura ‘CATAPOP’ a l’Espai Isern Dalmau

La resposta la va trobar en el missatge antiracista i d'unió que es relaciona directament amb la nostra etapa d'infantesa. A partir d'aquest moment el contingut serà clau en la seva obra utilitzant paraules i frases de caràcter social, reivindicatiu i en favor dels drets humans. La seva obra transmet valors com la pau, la igualtat, el respecte, la llibertat i l'amor convertint-se en una icona de la ciutat de Barcelona. Les influències que ha rebut són àmplies i van des del Pop Art al grafiti passant per la publicitat, el disseny gràfic, la senyalització viària i la història de l'art en general.

S’inaugura ‘CATAPOP’ a l’Espai Isern Dalmau

canal-mnactec-180-180Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px