0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

El MAC presenta "Els bronzes de Riace. La mirada de Luigi Spina"

El MAC presenta \
bonart barcelona - 16/06/23

El pròxim 29 de juny el Museu d'Arqueologia de Catalunya inaugura "Els bronzes de Riace. La mirada de Luigi Spina", una exposició fotogràfica centrada en un dels descobriments més excepcionals de la història de l'arqueologia. La mostra és fruit de la col·laboració entre el museu i el Museo Archeologico nazionale di Reggio Calàbria, on s'exposen les icòniques escultures de bronze.

Les fotografies de Luigi Spina captiven l'essència artística dels "Bronzes de Riace", obres mestres de l'escultura grega clàssica. Spina revela una nova dimensió d'aquestes emblemàtiques escultures, submergint als espectadors en l'essència mateixa de la seva història i significat. A través de les imatges, en gran format, recorrem amb detall l’anatomia de les estàtues dels dos herois, obres mestres de l’art grec clàssic. El vaixell que les transportava va naufragar a l’antiguitat i després de ser trobades per atzar l’any 1972, una meticulosa restauració va aconseguir recuperar el seu màxim esplendor. 

Els Bronzes de Riace són dues excepcionals escultures de bronze que daten del segle V aC i que van ser trobades al mar, l'any 1972, prop de Riace Marina, a la província de Reggio Calàbria (Itàlia).Les dues escultures es consideren entre les obres mestres escultòriques més significatives de l'art grec, i entre els testimonis directes dels grans mestres escultors de l'època clàssica. Actualment, s'exposen al Museo Archeologico Nazionale di Regio Calabria, institució, ciutat i regió de la qual n'han esdevingut un símbol cultural de projecció universal. Des del moment de la seva descoberta, la seva bellesa atemporal ha captivat milions de persones d'arreu del món.

El reconegut i famós fotògraf italià Luigi Spina també es va sentir captivat per la bellesa i la història darrere d'aquestes obres. Això el portà a embarcar-se en un singular i apassionant projecte artístic per capturar-ne l'essència i transmetre la seva grandesa al món. Amb la seva càmera fotogràfica, Luigi Spina ha aconseguit revelar una nova dimensió d'aquestes emblemàtiques obres mestres.

Sobre Luigi Spina:

Luigi Spina (1966) és un reconegut fotògraf italià, apassionat per l'antiguitat clàssica. Els seus principals camps de recerca són els amfiteatres, el sentit cívic del sagrat, els lligams entre art i fe, les antigues identitats culturals, la comparació amb l'escultura clàssica, entre altres temes vinculats a l'arqueologia i l'art antic. El seu fil conductor és la recerca de la bellesa. Una bellesa que sempre ha estat fugaç i temporal. Una bellesa que, però, és mítica i regenerativa pel que fa a la fugacitat de la vida humana i la fragilitat de les certeses humanes.

Ha publicat més de 22 libres de recerca personal i ha realitzat prestigioses campanyes fotogràfiques per a institucions i museus. La seva obra ha estat exposada en nombrosos museus d'Itàlia i d'arreu del món, amb caràcter permanent o a través d'exposicions temporals.

En el seu treball fotogràfic sobre els "Bronzes de Riace" Luigi Spina captura tota la bellesa de la nuesa sobre aquestes dues obres mestres de l'antiguitat. En paraules seves "l'objectiu és crear un diàleg amb el clàssic que tingui una força transversal pròpia i que no sigui gens anacrònic. El propòsit de la meva fotografia és fer ressaltar els contextos. Els Bronzes de Riace han perdut el seu context. Ara són de tots i alhora de ningú. Aleshores correspon al fotògraf oferir contemporaneïtat".

La inauguració de l'exposició tindrà lloc el 29 de juny a les 19h al MAC. Aforament limitat, cal confirmar l'assistència a macvisites.acdpc@gencat.cat o al telèfon 934 232 149.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1