download

Notícies

El film "Pacifiction" d'Albert Serra s'endú dos premis César

El film \
bonart - 26/02/23

La pel·lícula del director i productor de Banyoles, que optava a 7 estatuetes, ha guanyat els guardons, dels premis César de l'acadèmia del cinema francès, a millor actor per a Benoît Magimel i millor fotografia per a Artur Tort. La gala de lliurament de premis s’ha celebrat al llegendari teatre Olympia de París. En acabar la cerimònia, Serra ha dit que s'ha premiat els elements "més potents en la imatge, com són la fotografia i l'actor, el més hipnòtic de la pel·lícula" i ho interpretat com que s'ha sabut apreciar "l'originalitat" de la pel·lícula. Tant Magimel com Tort han parlat d'Albert Serra en el seu discurs. Magimel li ha agraït "la llibertat" amb la qual treballa i Tort tota la feina que han fet junts.

Pacification es va estrenar al Festival de Canes on, malgrat la bona rebuda i els rumors, no va ser premiada en el palmarès. La cinta narra la peripècia de De Roller, interpretat per Benoît Magimel, un alt representant de l’Estat francès que s’enfronta a l’amenaça de nous assajos nuclears a la illa de Tahití. Rodada a la Polinèsia Francesa, Pacifiction sorgeix de l’interès per parlar del món “d’avui en dia” però enquadrat “plàsticament en un context de fantasia visual” d’un territori d’ultramar. Serra entén l’obra com una “continuïtat natural” de la seva filmografia, malgrat que aquest cop toca aspectes “molt contemporanis”.

La darrera pel·lícula de Serra ja havia anat rebent altres reconeixements a França: el reputat premi Louis Delluc, a més de tres guardons importants dels Prix Lumières concedits per la premsa internacional (millor direcció, millor actor i millor fotografia). Pacifiction també va ser escollida com a millor pel·lícula del 2022 segons la revista francesa especialitzada en cinema Cahiers du Cinema.

La coproducció catalana As bestas, de Rodrigo Sorogoyen, que va ser la gran triomfadora dels Premis Goya, també va pujar a l’escenari de l’Olympia per agafar el premi a la millor pel·lícula estrangera. Pacifiction, que va endur-se el Premi Gaudí a millor pel·lícula en llengua no catalana, no va rebre ni una sola nominació als Premis Goya de l’Acadèmia del Cinema Espanyol.

Nial nou-180x178Eude, generic

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88