Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

Andorra impulsa beques per a estades a l’estranger de creadors d’arts visuals i escèniques

Andorra impulsa beques per a estades a l’estranger de creadors d’arts visuals i escèniques
bonart andorra la vella - 24/02/23

El Departament de Promoció Cultural del Ministeri de Cultura i Esports ha presentat les diverses iniciatives per a continuar motivant els projectes de creació artística al país i incentivar les sinergies entre els diversos actors implicats del sector. Així, s'ha presentat el calendari d'artistes internacionals que acollirà la residència Faber Andorra aquest 2023 i s'ha tornat a obrir la convocatòria especial per a creadors/es i investigadors/es d'Andorra que vulguin fer estada a la Faber d'Olot.

Durant l'acte també s'han presentat dues noves beques, una per a impulsar estades a l'estranger i l'altre per fer estada a la Fundació Lluís Coromines. El nou paquet d'accions impulsades pel ministeri tenen per objectiu donar el màxim d'eines possibles als artistes del país perquè puguin desenvolupar el seu talent, així com atreure artistes d'arreu a venir al país per generar intercanvi entre artistes.

La compareixença, que s'ha celebrat a la Galeria Taranmana, espai que acull l'exposició de la primera resident Faber d'enguany, ha comptat amb la participació de la directora de Promoció Cultural, Montserrat Planelles, de la responsable de Faber Andorra i tècnica del ministeri, Meritxell Blanco, i del responsable del programa de coneixement, innovació i residències de l'Institut Ramon Llull, Àlex Hinojo.

El mes de setembre la residència serà per l'investigador americà d'arxius, James Lowry, que estudiarà la reclamació andorrana contra França per la devolució dels arxius del Departament dels Pirineus Orientals i la Vegueria francesa d'Andorra. També hi haurà la candidatura de Theo Lynn amb un estudi sobre l'accés, l'ús i els resultats de la tecnologia d'Internet per part de sis microestats; i el cineasta Carles Larini. A més de l'estada a la residència, s'impulsaran diverses activitats obertes a tota la ciutadania, perquè es puguin conèixer els projectes que presenten els residents que fan estada a Andorra.

Andorra impulsa beques per a estades a l’estranger de creadors d’arts visuals i escèniques

Properes convocatòries

El programa dona resposta al Pla estratègic de la cultura 2030 i una de les accions que es recull és l'assoliment del "Suport estratègic" per fomentar la presència d'Andorra i els seus artistes en programes d'intercanvi o en certàmens artístics internacionals. Així, les persones interessades hauran d'entrar una sol·licitud amb la proposta de residència i les despeses associades a la qual desitja fer l'estada. Per a aquesta primera convocatòria, es preveu una dotació total de 10.000 euros per a repartir entre les candidatures seleccionades. L'import màxim que es pot sol·licitar per candidatura és de 3.300 euros. El plec de bases es pot consultar a www.tramits.ad i www.e-tramits.ad i el termini de presentació de candidatures estarà obert de l'1 de març del 2023 a l'1 de setembre del 2023, a les 14 hores.

Com a novetat d'enguany, s'ha informat també de l'obertura pròximament d'una convocatòria per a fer una estada a l'Espai Lluís Vilà de la Fundació Lluís Coromina. L'entitat comença una nova etapa com a residència d'artistes i ofereix en col·laboració amb el Govern una estada per a un artista del país durant un mes a triar, entre l'1 de novembre del 2023 i el 25 de gener del 2024. L'estada inclou l'espai per a viure i treballar i una exposició en finalitzar l'estada a l'Espai Eat Art.

Eude, genericthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal