canal-mnactec-1280-150

Certàmens

Quinze galeries catalanes participen a ARCOmadrid 2023

Presentació de la nova edició d’Arco Madrid 2023 a la Fundació Miró de Barcelona
Quinze galeries catalanes participen a ARCOmadrid 2023
bonart barcelona - 23/02/23

Un total de quinze galeries catalanes participaran en la nova edició d'ARCOmadrid 2023, que se celebrarà del 22 al 26 de febrer als pavellons 7 i 9 del Recinte Firal d'IFEMA de Madrid. També se sumaran tres altres galeries amb seu a Barcelona, com també professionals de l'art contemporani català amb intervencions en el Foro i en les Trobades de Professionals, així com institucions i empreses privades, entre altres.

Les galeries catalanes que participen en aquesta edició d'ARCOmadrid concretament en el programa general són: ADN Galeria, Ana Mas Projects, Àngels Barcelona, Bombon Projects, Galeria Alegría, Joan Prats, Marc Domènech, Mayoral, Miguel Marcos, Nogueras Blanchard, Polígrafa obra Gràfica, ProjecteSD, Rocio Santacruz i la galeria Senda. També cal destacar la presència de les galeries House of Chappaz, L21 i la galeria Marlborough. A aquestes també se suma la galeria Chiquita Room, que incorpora com a novetat al programa Opening by Allianz, una secció que reuneix a diferents galeries amb una trajectòria d'un màxim de set anys amb l'objectiu d'aportar nous artistes i escenes a la Fira.

Vuitena edició d'Arts Libris Madrid

Per la seva part Arts Libris participarà per vuitena edició a ARCOmadrid amb el principal objectiu que és el de fer difusió de l'edició contemporània de llibres d'artista. En aquesta ocasió presentarà un total de 67 expositors nacionals i internacionals, a més d'una extensa programació cultural, en l'espai Arts Libris Speaker's Corner, protagonitzada pels artistes i editors participants. S'ha comptabilitzat que un total de 21 estands seran provinents de Catalunya i són: Al-Tiba9 Contemporany Art, Carlos Pamies, Chamo San, Contrafotografia, Ediciones Galeria Miguel Marcos, EINA Edit, Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani, Fundació Vila Casas, La Canc, La Capella, La Maleta de Portbou, La Virreina Centre de La Imatge, Macba, Mia Martí, Ojos de Buey, Raiña Lupa, Restory, Rare Books for Rare, Rociosantacruz, Sala Gaspar, Serie AL, Tinta Invisible i Xavier Manrique.

Pel que fa als espais culturals, ARCOmadrid acollirà la participació d'Artika, Enciclopedia Art i la Fundació Joan Miró. Pel que fa a l'apartat de debats, es comptarà amb la presència de prestigiosos professionals catalans o residents a Catalunya com per exemple és el cas d'Elvira Dyangani Ose, directora del MACBA; Imma Prieto, directora d'Es Baluard; Glòria Moure, comissària, Mariana Canepa & Max Andrews, Latitudes, comissaris, Simona Malatesca, membre de l'Observatori de Vídeo No Identificat- Desorg Punto Org, i Pedro G. Romero, artista i comissari, entre altres. Com a novetat d'aquesta edició, Arco acollirà l'exposició titulada Art Situacions III, en la que es posarà en diàleg l'obra de cinc artistes emergents espanyols com són Elena Aitzkoa, Nora Aurrekoetxea, Lucía Bayón, Aleix Plademunt i Pablo Capitán del Río, com també a cinc francesos que són Salome Chatriot, Marie-Luce Nadal, Benoit Piéron, Elsa Brès i Yoan Sori.

A aquesta exposició s'hi sumen entitats catalanes que recolzaran el tema de la compra d'obres a través de premis, com el Premi Arco/Beep d'Art Electrònic, que en aquesta edició vol promoure la producció i exhibició de l'art vinculat a les noves tecnologies o art electrònic. Per altra part, l'estudi Setanta de Barcelona, ha sortit guanyador del concurs del disseny del nou catàleg d'ARCO i, per altra banda, per segon any consecutiu, Allianz Seguros consolida la seva relació amb el món de l'art patrocinant Opening by Allianz, amb l'objectiu de promoure el talent emergent i l'emprenadoria. A més organitza una exposició amb una selecció de les millors obres del projecte internacional titulat Art on Climate. Com a novetat, fa confluir els mons de la moda i de l'art a través de la firma Reparto, creada per Margil Peña i Ana Viglione, que ha estat guanyadora de la tercera edició del premi Allianz Ego Confidence in Fashion en la MBFWMadrid, responsables del disseny de l'uniforme staff de la fira.

La-Galeria-201602-recursGC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal