970x250_appec2021
Diàleg entre Ingrid Guardiola i Franco Berardi al CCCB

Notícies

Diàleg entre Ingrid Guardiola i Franco Berardi al CCCB

bonart barcelona - 18/02/19
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWEKHO_banner180x180
El CCCB, carrer de Montalegre 5 de Barcelona, presenta el diàleg entre Ingrid Guardiola i Franco Berardi El món com a pantalla el dilluns 18 de febrer de 2019, a les 18.30h.

Els dispositius tecnològics s'han convertit en una pròtesi dels nostres cossos i en una eina de relació permanent amb el món. En conseqüència, viure la major part del temps connectats a internet ha devaluat la nostra experiència directa i immediata de la realitat, tot afectant les emocions, el psiquisme, la percepció i la relació amb l'altre. A més, la tecnologia digital interconnectada incideix en l'ús que fem del llenguatge, en les formes d'(auto)representació i de socialització. Viure a través de les interfícies ens aboca a mutacions individuals i col·lectives sobre les quals no podem deixar de reflexionar.

Aquest diàleg entre el filòsof i escriptor Franco "Bifo" Berardi i la directora i assagista Ingrid Guardiolas'emmarca en el cicle de debats 'Des de la meva finestra'.

El dijous 21 de febrer, a les 18.30 h, presenta la conferència de Simona Forti L'esperit de Sòcrates: el nostre deute permanent.

Simona Forti, una de les principals veus europees en el camp de la filosofia, ens recorda que hi ha deutes immaterials que són tan transcendents o més que els econòmics. En aquest sentit, Forti subratlla l'aportació clau de la cultura grega clàssica en el que considerem avui els fonaments de la cultura europea, des de la filosofia fins a la ciència o la política democràtica. En un escenari de qüestionament i replantejament del projecte europeu, Forti reivindica l'actitud de filòsofs com Sòcrates, obert al diàleg i exemple d'una actitud crítica que és avui més necessària que mai.

Fina Birulés, professora de filosofia a la Universitat de Barcelona, presentarà aquesta conferència, la darrera del cicle de debats 'El deute. Nous i vells vincles europeus'.

A la imatge, Ingrid Guardiola i Franco Berardi.

Et poden
Interessar
...