FCC-Segell-banner4
Noves activitats al Centre de Lectura

Notícies

Noves activitats al Centre de Lectura

bonart reus - 18/02/19
Nial nou-180x178Baner_EugeniaBalcells_Bonart_360x356
Activitats del Centre de Lectura de Reus, carrer Major 15, presenta noves activitats del 18 al 24 de febrer de 2019.

El dia 18 a les 19.30 h. Sala Emili Argilaga. Cicle «Viatjant amb en Santi Nogués»: projecció de l’audiovisual Veneçuela: als Tepuis pels camins de l’aigua.

El dia 19 a les 19.30 h. Sala Emili Argilaga. Cicle Pau i Drets Humans: conferència «Monsenyor Óscar Romero, avui», a càrrec de Francesc Xammar i Francesc Xavier Rius, membres del Comitè de Solidaritat Óscar Romero de Tarragona i Reus (COR). La conferència recordarà el sacerdot salvadoreny i arquebisbe de San Salvador, assassinat l’any 1980 per la seva defensa dels drets humans enfront de la tirania dels governs militars.

El dia 20 a les 19.30 h. Sala Emili Argilaga. Cineclub. Cicle dedicat al director Bernado Bertolucci: The Last Emperor (L’últim emperador). Regne Unit, 1987. 156 minuts. VOS. Entrada lliure.

El dia 21 a les 17.30h. Biblioteca infantil. Club de lectura per a nens i nenes d’entre 11 i 14 anys, conduït per Marta Vidal. A les 19.00h. Sala Emili Argilaga. Projecció de l’audiovisual de viatges Groenlàndia, de Mercè Bessó. A les 20.00h. Teatre Bartrina. Representació del conte Focs a càrrec dels alumnes d’espanyol i 1r AP (A i B) i 2n AP (A i B) de Funky de l’Escola de dansa del Centre de Lectura.

El dia 22 a les 19.3oh. Sala Emili Argilaga. Presentació del llibre La taula del mirall. L’Ateneu i l’associacionisme cultural i polític a la Selva del Camp (1878-1979) de Guillem Puig, a càrrec de l’historiador Josep Fàbregas. El llibre fa un recorregut pel teixit associatiu de la Selva del Camp i explica com es va configurar la societat selvatana dels segles XIX i XX.

L’obra és el resultat del treball premiat per la III Beca d’Investigació Terra d’Ateneus, convocada per l’Institut Ramon Muntaner. Guillem Puig (la Selva del Camp, 1989) és historiador al Centre d’Estudis Sobre Conflictes Socials de la URV. Les seves línies d’investigació se centren en la revolució del 1936, amb una especial atenció a les col·lectivitats agràries, així com en la crisi de la rereguarda republicana durant la Guerra Civil, una temàtica sobre la qual desenvolupa la seva recerca doctoral. Destaca el seu interès per la protesta pagesa, els moviments socials i les pautes de sociabilitat popular i de l’elit a la Catalunya rural durant el període contemporani.

A les 21.00 h. Teatre Bartrina. Cineclub: Cold War (Guerra freda), de Pawel Pawlikowski. Polònia, 2018. VOS. 88 min.

El Centre de Lectura se suma al Dia Internacional del Guia 2019, que a Catalunya organitza l’Aguicat, l’associació de guies de turisme habilitats per la Generalitat de per un turisme responsable i de qualitat. Actualment és l’associació de guies més nombrosa de Catalunya i ja agrupa més de 300 guies habilitats que treballen per tenir una professió reconeguda, respectada i sostenible. El 21 de febrer, l’AGUICAT ha organitzat una visita gratuïta al Centre de Lectura, que començarà a les 10 del matí. Cal inscripció prèvia.

A la imatge, Monsenyor Óscar Romero.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner