JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

Mor l'escultor estatunidenc Richard Serra als 85 anys

Va ser un dels artistes més cotitzats amb vida en les dècades dels 80 i 90 del segle passat i les principals ciutats pugnaven per comptar amb una de les seves gegantesques escultures i instal·lacions minimalistes, construïdes ex profeso per a l'entorn

Mor l\'escultor estatunidenc Richard Serra als 85 anys
bonart nova york - 27/03/24

L'escultor estatunidenc Richard Serra (1938-2024) ha mort aquest dimarts en el seu domicili de Nova York als 85 anys d'edat a causa d'una pneumònia, segons ha informat el seu advocat John Silberman al periòdic 'The New York Times'.

Nascut a San Francisco (Califòrnia) en 1938, de pare mallorquí i mare ucraïnesa, Serra és considerat un dels escultors més importants de l'avantguarda del segle XX.

En els seus inicis va experimentar amb diversos materials com a cautxú, plom i neó, però aviat es va decantar per l'acer. Les seves primeres obres, com la sèrie Belts (1966-1967), ja exploraven les possibilitats plàstiques d'aquest material. Encara que se li sol vincular amb el minimalisme, Serra transcendeix aquesta etiqueta. La seva formació inicial va ser en Literatura Anglesa en la Universitat de Califòrnia, però el seu pas per acereries per a costejar-se els estudis marcaria el seu rumb artístic. Allí va conèixer el material que es convertiria en el seu segell: l'acer.
 

inclassificablesthumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88