BONART_1280x150

Exposicions

'Casademont “Le Vieux”, un pintor del segle XX' a Canals Galeria d’Art

Canals Galeria d’Art vol recordar la destacada presència d’aquest pintor català a Sant Cugat, indret on ell va viure uns anys i d’on va pintar moltes de les seves obres representatives

\'Casademont “Le Vieux”, un pintor del segle XX\' a Canals Galeria d’Art
bonart sant cugat del vallès - 26/03/24

Canals Galeria d’Art inaugura el 2 d'abril a les 18 h. l'exposició Casademont “Le Vieux”, un pintor del segle XX.

Casademont "Le Vieux" (Barcelona 1923-Girona 2007) ha estat un dels artistes destacats del segle XX. Reconegut internacionalment i posseïdor de la Creu de Sant Jordi, Chevalier de les Arts, entre altres distincions..., també era membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi. La seva fama esdevé internacional després d'exposar l'any 1953 al Cercle Artístic de Bordeus (França). En l'etapa de viatges constants va passar llargues temporades a París, compartint sovint habitatge amb el també pintor Xavier Valls.

A l'exposició s'hi mostren pintures molt representatives del seu estil pictòric. Casademont té una obra molt personal de paleta austera i molt rica en matisos, centrada en els paisatges que va conèixer, tant d'aquí com de l'estranger.

Destacats crítics i historiadors han parlat de la seva pintura, com el crític Daniel Giralt Miracle "... tant en la factura del seu treball, cent per cent identificable, com en la temàtica, perquè com a gran protagonista hi trobem el paisatge, encara que els seus són uns paisatges que fugen dels tòpics, per mostrar-se nus, atmosfèrics, sense cap presència humana o animal, perquè van ser pensats per a ser contemplats i per a provocar que l'espectador hi interactuï, assaborint aquell moment lumínic i cromàtic que el pintor volia destacar. Un desafiament que Casademont també assumia en unes natures mortes que, més que descripcions d'uns objectes, són jocs de colors que determinen unes composicions intimistes, d'esperit morandià, com aquí també podem constatar..."

La introducció del catàleg de la present exposició és a càrrec de la crítica d'art Anna Tamayo.

inclassificablesbanner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1