Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

El Museu Apel·les Fenosa impulsa el 125 aniversari de l'escultor

L'obra de Fenosa, autor del Premi d'Educació per la Pau de la UNESCO, dialoga a l'exposició "Atmosferes futures" amb peces d'artistes contemporanis com Fabiana Barreda, Perejaume, Lugán i Michael Najjar

Perejaume, Pedra, 2022. Escultura de piedra y vídeo de documentación. Escultura 20 x 38 x 22 cm, vídeo sin sonido, 16’05’’
El Museu Apel·les Fenosa impulsa el 125 aniversari de l\'escultor
bonart el vendrell - 26/03/24

El 20 d'abril s'inaugura, al Museu Apel·les Fenosa d'El Vendrell (Tarragona), l'exposició col·lectiva Atmosferes Futures, un assaig curatorial de Nekane Aramburu que, per primera vegada, uneix el llegat patrimonial de l'escultor ubicat al seu museu amb propostes d'art contemporani com a acció expansiva i de noves formes de mediació.

El projecte forma part de la celebració del 125è aniversari del naixement d'Apel·les Fenosa (Barcelona, 1899 – París, 1988), a més de complir-se 100 anys de la seva primera exposició a París a la Galerie Pierre Mercier. Al llindar del domini de la computació i els algorismes, perviuen propostes visionàries que plantejaven en segles precedents els enigmes humans dels temps per venir.

Tot i que Fenosa va ser un creador forjat als corrents clàssics i submergit en els cercles avantguardistes de París des dels anys 20, la seva trajectòria es va apartar aquests corrents estilístics per desenvolupar un sistema creatiu allunyat de circuits i modes. Entre la distòpia i la intuïció d'espais temporals i vòrtex que salten del futur al passat i a la inversa, és possible generar noves formes relacionals des de la institució-museu.

Aquest projecte expositiu abasta diferents sales de la col·lecció permanent i altres dependències de la seu de la fundació d'Apel·les Fenosa al Vendrell, propiciant el diàleg entre l'obra fenosiana i els artistes contemporanis que transiten igualment inquietuds visionàries comunes: Fabiana Barreda, Anna Dot, Joaquín Jara, Eduardo Kac, Lugan, Michael Najjar, Marina Núñez, Saioa Olmo, Perejaume, Marcel Pey i Mapi Rivera. 

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180300x300

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90