BANNERS BONART_1280x150

Notícies

L'ampliació del MACBA amb 2.110 metres quadrats serà una realitat el gener de 2027

La remodelació de la plaça inclourà la reformulació del sòcol de l'edifici actual del MACBA per guanyar un espai de més de 1.100 metres quadrats.

L\'ampliació del MACBA amb 2.110 metres quadrats serà una realitat el gener de 2027
bonart barcelona - 05/03/24

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha presentat aquest dilluns el projecte de reforma de la plaça dels Àngels que incorporarà nous equipaments, nous usos ciutadans i acabarà amb el "monopoli" dels patinadors. La nova plaça tindrà el nou Centre d'Atenció Primària Raval Nord a l'edifici de la Capella de la Misericòrdia i l'ampliació del MACBA, que afronten els últims tràmits per a l'inici de les obres aquest 2024. El nou edifici del MACBA al Convent dels Àngels comptarà amb 2.110 metres quadrats de noves sales i 349 metres quadrats al mirador i es preveu que sigui una realitat el gener de 2027.

En una compareixença al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, Collboni ha explicat que transformarà la plaça dels Àngels per convertir-la en un espai amb nous usos ciutadans al districte de Ciutat Vella.

Així, la nova plaça deixarà de ser "dura" i aprofitarà nous usos imminents. La remodelació de la plaça pivota sobre la reformulació del sòcol de l'edifici actual que alberga el MACBA, obra de l'arquitecte Richard Maier. L'espai de 1.105 metres quadrats, ocupat actualment per skaters i escenari de botellades els caps de setmana, es repensarà per incorporar més verd i zones d'estada. L'espai públic sumarà una nova terrassa mirador en el nou espai del MACBA, que estarà oberta a l'ús ciutadà.

Collboni ha explicat que amb la reformulació dels espais públics es busca adaptar places dures a una ciutat que ha d'afrontar el canvi climàtic i requereix més espais verds, ombres i aprofitament d'aigua. Sobre la presència de patinadors, l'alcalde ha assegurat que la plaça haurà de tenir una pluralitat d'usos i que ningú podrà tenir el "monopoli" del futur espai.

Després dels darrers impediments en el finançament de l'ampliació del MACBA ja solucionats, l'Ajuntament de Barcelona té previst enllestir la tramitació urbanística per a l'ampliació del MACBA, amb l'aprovació del Pla Especial Integral i de Millora Urbana necessari.  Amb aquest tràmit, es podria licitar obres al juny i començar a construir el mes de novembre d'enguany els nous espais. L'operació tindrà una inversió de 16,26 milions d'euros.

Pel que fa al nou Centre d'Atenció Primària Raval Nord, està a punt d'iniciar-se la licitació. L'espai tindrà 2.500 metres quadrats i una inversió de 13 milions d'euros. Està previst que l'equipament sanitari entre en funcionament el primer trimestre de 2026. El nou cap haurà d'atendre a una població de referència de 22.500 habitants, tenint en compte la població actual i la futura.

El consistori té previst que la reforma de la plaça sigui una realitat el 2027.

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1Eude, generic

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1