Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

Josep Miàs nomenat membre honorari de l'American Institute of Architects

Entre els seus projectes més coneguts hi ha la Seu d’iGuzzini Illuminazione HQ, el Mercat de la Barceloneta, l’edifici residencial Torrebaró, la seu d’Andorra Telecom o la Cuca de Llum, el funicular del parc d’atraccions del Tibidabo.

Josep Miàs nomenat membre honorari de l\'American Institute of Architects
bonart banyoles - 05/03/24

L'American Institute of Architects ha atorgat el títol de membre honorari a l'arquitecte banyolí Josep Miàs. El comitè encarregat del reconeixement ha ressaltat la “notable tasca” del fundador de Mias Architects, reconegut per, entre altres obres, la rehabilitació del nucli antic de Banyoles. El seu "excepcional treball" i les "aportacions a l'arquitectura ia la societat a nivell internacional" van ser destacats pel jurat.

La distinció atorgada per l'American Institute of Architects se suma a la sèrie de reconeixements internacionals rebuts per Miàs en els darrers anys, entre els quals es destaca una exposició exclusiva al Centre Pompidou de París. De fet, part de les maquetes, fotografies i escultures dels projectes més destacats de l'arquitecte banyolí al llarg de dues dècades de trajectòria ja formen part de la col·lecció permanent del museu, que és considerada una de les destinacions més destacades a nivell mundial a làmbit de larquitectura.

Josep Miàs és autor d’obres reconegudes amb programes molt variats que van des del disseny de productes fins al paisatgisme. Després de col·laborar amb Enric Miralles en la reforma del mercat de Santa Caterina, Miàs va reformar el de la Barceloneta, obrint una línia de treball que encara perdura, amb obres a Can Vidalet i la Plana, donant una segona vida a aquests equipaments tan importants per a la identitat urbana. Autor de múltiples edificis, oficines, habitatges i comerços, a Barcelona està deixant la seva empremta amb el conjunt de reformes que ha realitzat al Tibidabo, on toca una de les escales decisives de l’arquitectura: la de l’espai públic. Precisament va ser amb un encàrrec d’espai públic, amb l’adequació del barri vell de Banyoles, que Miàs va aconseguir amb una reeixida actuació millorar la qualitat de vida dels ciutadans de la seva ciutat.

 

La-Galeria-201602-recursBANNERS BONART_180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88