Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

El Palau Solterra inaugura 'Joan Pla. El joc de l'equívoc'

'Joan Pla. El joc de l'equívoc' parteix d’una extensa donació de l’artista a la Fundació Vila Casas, és una visió de bona part de la seva producció artística

El Palau Solterra inaugura \'Joan Pla. El joc de l\'equívoc\'
bonart torroella de montgrí - 06/02/24

La Fundació Vila Casas. Palau Solterra inaugura el 10 de febrer a les 12 h. l'exposició Joan Pla. El joc de l'equívoc, comissariada per Bernat Puigdollers.  Aquesta exposició presenta una nova mirada al conjunt de la seva obra, que es desmarca de la d’anteriors ocasions. Abandona les sèries amb què habitualment treballa −Cota zero, Les dunes, Subtileses...− per crear nous relats visuals. Seguint els recursos estètics del fotògraf, la selecció d’imatges que conforma la mostra busca potenciar l’evocació poètica a partir del diàleg entre imatges i desvetllar nous sentits a la realitat quotidiana.

L’obra de Joan Pla (Barcelona, 1941-2023) és fruit d’una vocació tardana. Malgrat que ha conreat la fotografia des de ben jove −va iniciar-s’hi als setze anys−, no va ser fins passada la cinquantena que decidí dedicar-s’hi plenament. Des d’aleshores ha procurat captar amb la seva càmera la poètica del món que l’envolta.

Pla es deixa endur per l’energia i l’atracció inevitable de la bellesa; cerca una mirada subtil i sensitiva mitjançant l’ordre i la raó. A voltes, les seves fotografies fragmenten i descontextualitzen la realitat per reduir-la a formes, volums i textures. S’ha deixat endur sovint per la dansa sinuosa de les dunes, per l’atracció inabastable dels horitzons, pels volums rotunds dels cossos o per la naturalesa canviant del fum en suspensió. D’altres vegades, és el diàleg entre dues o més fotografies el que, amb ressonàncies brossianes, atorga a l’obra una poètica particular, que posa en dubte la realitat i el nom de cada cosa. Les escenes –sempre monocromes– ens traslladen al límit de la significació a través de l’associació d’idees, l’enginy i la reflexió.

DP_Bonart-180x180SS_Bonart-1280x150px

Et poden
Interessar
...