728x90

Exposicions

'Baobab' de Amadou Loum a l'Espai de la Llibreria 22

\'Baobab\' de Amadou Loum a l\'Espai de la Llibreria 22
bonart girona - 31/01/24

El 27 de gener a les 12:00 hores del matí es va inaugurar l'exposició Baobab de Amadou Loum a l'Espai de la Llibreria 22, del carrer Hortes, 22 de Girona. Des del 2001 que Amadou Loum està treballant i desenvolupant el tema del “Baobab”. Aquest artista va néixer a Sebikotane, a prop de Dakar (Senegal), i allà hi viu un baobab de grans dimensions que l’anomenen Gouye Sippi.

Segons Amadou “el baobab és un arbre que viu molts anys –n’hi ha que tenen mil cinc-cents anys– i és sagrat a l’Àfrica. Aquest ens dóna de menjar, de beure, ens escalfa i ens fa ombra. També té propietats medicinals i juga un paper molt important dins el nostre món espiritual; no només per als humans, sinó també pels animals i la mateixa natura”. Cal dir que Amadou va començar a comunicar-se amb ell, i és així com va començar el seu viatge espiritual amb aquest arbre tan singular que també es coneix com l’arbre de la vida. Segons Amadou “per mi és una font d’inspiració i d’enriquiment interior inesgotable”.

Els horaris de visita a la mostra són de dilluns a divendres de 17:30 a 20:00 hores del vespre.

Exposició a la memòria de Pau Baena

A partir de les 19:00 hores de la tarda del 7 de febrer es durà a terme la inauguració Quan Volen els Cors de Pau Baena (1961-2023), que no només serveix com a tribut a la memòria d’aquest artista, sinó també com un recordatori del seu impacte perdurable al món de l’art contemporani. Les seves obres, carregades de significat i de bellesa, capturen l’essència efímera de la vida, el cos i l’ànima i la transcendeixen a través de la immortalitat de l’art. No busquen proporcionar respostes fàcils, si no més aviat conviden el públic a participar en un diàleg reflexiu i a desafiar les percepcions convencionals, oferint una mirada complexa de la societat i el seu impacte a les nostres vides quotidianes. La mostra es converteix en un espai de trobada on les ments s’obren i es desafien les percepcions preestablertes.

\'Baobab\' de Amadou Loum a l\'Espai de la Llibreria 22

L’artista Pau Baena deixa una empremta inesborrable al món de l’art contemporani i aquesta exposició final és un testimoni de la seva habilitat per capturar l’essència humana a cada pinzellada. El seu llegat transcendeix la seva partida, i les seves obres continuaran inspirant les futures generacions. En aquesta exposició pòstuma, els Amics del Museu d’Art de Girona han treballat en una estreta col·laboració amb la família de l’artista per oferir als visitants una experiència única, un viatge per la ment i el cor de Pau Baena al llarg de la seva prolífica carrera.

Aquesta exposició estarà oberta al públic fins a l’1 de març del 2024 a la sala d’exposicions de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona (C.Ciutadans, número 12) de dilluns a divendres de 16:00 a 19:00 hores de la tarda.

Impremta Pages - banner-180x178300x300

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90