BONART_1280x150

Exposicions

El Museu d’Història de Catalunya inaugura 'Una altra història'

L'exposició està creada a partir del programa homònim produït per TV3 amb la col·laboració d’El Terrat

El Museu d’Història de Catalunya inaugura \'Una altra història\'
bonart barcelona - 30/01/24

De l’1 de febrer al 28 d’abril es podrà visitar al Museu d’Història de Catalunya l’exposició Una altra història, la mostra creada a partir del programa homònim produït per 3Cat amb la col·laboració d’El Terrat (The Mediapro Studio) i conduït per Albert Om, que va ser emès per la cadena pública catalana al llarg dels mesos de novembre i desembre de 2023.

La gravació del programa es va realitzar en vuit espais emblemàtics del patrimoni català: el Monestir de Sant Pere de Rodes, el Museu d’Art de Girona, el Castell de Santa Florentina de Canet de Mar, la Universitat de Barcelona, el Reial Monestir de Santes Creus, l’Institut Pere Mata de Reus, el 2 Palau Episcopal de Solsona i el Castell de Gardeny de Lleida, on persones de tot Catalunya van presentar diferents objectes i en van explicar les històries personals i particularitats que els feien singulars.

L’exposició presenta els 100 objectes originals amb la història que contenen, i els defineix a partir del testimoni dels seus propietaris. 100 petites històries que contextualitzades històricament i culturalment són la base de la història del nostre país. La mostra permet posar damunt de la taula la vàlua de la cultura material i descobrir aquells tresors fins ara guardats en un calaix o unes golfes que amaguen històries extraordinàries i parlen de la nostra història col·lectiva.

Es tracta d’una exposició que pretén no només mostrar la selecció, sinó també convidar-nos a fer una reflexió al voltant del paper de la cultura material en les dinàmiques de socialització. Des del Museu d’Història de Catalunya pretenem ser un punt de trobada de la Història de Catalunya on puguin també confluir aquesta microhistòria o bé, aquestes petites històries personals que han de deixar de ser anònimes i que són, de fet, la base de la història del nostre país i que ens poden transportar a un relat més ampli. El programa Una altra història està basat en el format National Treasures, creat i llicenciat per EZ Films – Ireland i estrenat amb gran èxit en la televisió pública d’Irlanda i adaptat també a Dinamarca i Nova Zelanda. Entre les diverses adaptacions de l’espai hi ha Tresors amb història a À Punt, una coproducció d’El Terrat i Sunrise Pictures.

Baner-generic-180x180_La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal