LS_Online_BONART_1280X150-22

Exposicions

'CurArt' del fotògraf Tino Soriano a l’Hospital Clínic de Barcelona

'CurArt' és un reportatge fotogràfic realitzat durant les últimes quatre dècades que ret homenatge als professionals del món de la medicina i la sanitat

\'CurArt\' del fotògraf Tino Soriano a l’Hospital Clínic de Barcelona
bonart barcelona - 26/01/24

La Fundació Lluís Coromina presenta l’exposició CurArt del fotògraf Tino Soriano a l’Hospital Clínic de Barcelona. La mostra, que s'inaugura el 30 de gener a les 10 h a l’Hospital Clínic de Barcelona, compta amb la col·laboració de la Fundació Lluís Coromina, que ha participat en la coproducció, i de Bonart Cultural.

CurArt és un recull d’imatges realitzades per Tino Soriano, reconegut fotògraf vinculat a la Fundació Lluís Coromina. “Curar és un art i cuidar la salut també”, explica Soriano, i justament això és el que transmet la seva obra, que posa en relleu l’art de curar i dona visibilitat a l’esforç i la constància dels professionals del món sanitari. A més, també és un retrat de les vivències i situacions de diversos àmbits de la medicina, com ara les visites domiciliàries, la feina dels metges rurals, els serveis d’emergències, i moltes altres facetes que tot sovint queden invisibilitzades.

Iniciada fa quaranta anys a l’Institut Mental de Barcelona i finalitzada durant la crisi sanitària de la Covid, l’exposició de Soriano recull imatges de diversos moments d’alguns espais sanitaris del país, i dona visibilitat a situacions com naixements, defuncions o operacions a quiròfans, així com l’ús de les noves tecnologies o el tractament de pacients amb malalties greus, entre d’altres. CurArt tindrà es podrà visitar durant tres mesos.

Tino Soriano

Guardonat per la UNESCO, Tino Soriano és un fotògraf vinculat a la Fundació Lluís Coromina que ha estat premiat per l’Organització Mundial de la Salut i per l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, entre d’altres, gràcies als seus reportatges fotogràfics i la seva tasca divulgativa en el món de la sanitat. Ha treballat como a fotògraf en dotzenes d’hospitals de tot el món i ha col·laborat amb diverses entitats mèdiques, amb l’objectiu de documentar amb espontaneïtat uns espais que són de difícil accés per a les càmeres fotogràfiques. A dia d’avui, Tino Soriano treballa en un projecte sobre medicina tradicional a diversos països amb National Geographic, on hi col·labora des de fa més de vint anys.

SS_Bonart-180x180-OnlineBanner-LS-180x180

Et poden
Interessar
...

Banner_MaquinesdelTemps_970x250