BONART_1280x150

Notícies

Neix el Premi de Narrativa Diana Zaforteza per promoure l'autoria jove

La novel·la guanyadora, que es publicarà el 23 d'octubre coincidint amb la data de naixement de Diana Zaforteza, serà seleccionada per un jurat integrat per cinc professionals del món cultural i literari espanyol i llatinoamericà

Neix el Premi de Narrativa Diana Zaforteza per promoure l\'autoria jove
bonart barcelona - 29/01/24

Incentivar la innovació literària i promoure l'autoria jove són els objectius amb què neix el nou Premi de Narrativa Diana Zaforteza, que tindrà una dotació de 20.000 euros i publicació i distribució a càrrec de Galaxia Gutenberg. El guardó s'instaura a la memòria de l'editora barcelonina que va ser pionera del boom d'editorials independents d'inicis del segle XXI (primer a Alpha-Decay i després a Alfàbia) i que va morir el 2022 als 43 anys, després d'una llarga malaltia.

El comitè impulsor, format per Dolores Rodés, Lluís Coromina, Patrick Hoogvliet, Josep Massot, Mario Rotllant i Antonio Zaforteza, ha fet conèixer aquesta setmana les bases d'un guardó que busca premiar una obra original escrita en llengua castellana, inèdita i no guardonada anteriorment. A la convocatòria podran concórrer autors més grans de 18 anys i menors de 43 anys. El termini estarà obert fins a l'1 d'abril del 2024 a les 12 h de la nit i la decisió es farà pública al juny.

Aquest any el jurat el formen Héctor Abad Faciolince, Isabel Coixet, Aixa de la Creu, Ignacio Martínez de Pisón i Azahara Alonso, mentre que Edurne Portela exercirà com a directora literària del guardó i Ricard Planas, com a gestor cultural i director executiu del premi.

Nascuda el 1978 a Barcelona, Diana Zaforteza va mantenir una “mirada lliure de dogmes acadèmics” i al seu catàleg de publicacions es reflecteix “un esperit obert a la sorpresa i una aposta pel llibre autènticament literari”: juntament amb el rescat de clàssics internacionals com Maeve Brennan, Saul Bellow o Gertrude Stein, va difondre contemporanis com Wislawa Szymborska o Junot Díaz, i va estar atenta a creadors d'altres àmbits com Leonard Cohen o Paolo Sorrentino.

JP_Bonart-180x180-Online_Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90