Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

'Alteritat. Jo, tu, nosaltres, vosaltres' al Centre d'art Tecla Sala

Els alumnes de quart de disseny gràfic de l’EASD Serra i Abella reflexionen sobre el concepte d’identitat. La mostra es podrà visitar fins al 3 de març

\'Alteritat. Jo, tu, nosaltres, vosaltres\' al Centre d\'art Tecla Sala
bonart l'hospitalet de llobregat - 06/02/24

El Centre d'Art Tecla Sala presenta l'exposició Alteritat. Jo, tu, nosaltres, vosaltres, un projecte expositiu dels alumnes de 4t curs de Disseny Gràfic que, en el marc de l’assignatura de Muntatges Efímers de l’ESDAP Serra i Abella i en col·laboració amb el Centre d’Art Tecla Sala, tracta sobre el concepte de la identitat, prenent com a punt de partida les reflexions de diversos filòsofs contemporanis i utilitzant fotografies d’alumnes i professors de l’escola.

La mostra busca explicar com les relacions amb els altres influeixen en la construcció de la nostra identitat. D’aquesta manera el recorregut comença amb un “Nosaltres”, demanant la interacció del visitant perquè construeixi noves identitats. I segueix amb quatre fotografies fetes amb intel·ligència artificial i que busquen trencar estigmes. En tenir consciència dels conceptes jo, tu, nosaltres i vosaltres, creem xarxes complexes en què les diferències són un fet essencial. A través d’aquesta proposta, descobrirem com la diversitat i la singularitat s’entrellacen, tot permetent una millor comprensió de nosaltres mateixos i dels altres.

L’alteritat és un concepte filosòfic que consisteix en prendre consciència del punt de vista de l’altre, considerar-lo com a vàlid i tenir-lo present. Alteritat és també el nom escollit pel projecte expositiu dels alumnes de quart curs de disseny gràfic en el marc de l’assignatura de muntatges efímers de l’EASD Serra i Abella.

Al seu torn, aquest projecte pren com a referència els textos filosòfics i antropològics següents: Antropología e identidad, de Percy Escriba; Alteridad familiar, d’Emmanuel Levinas; Cosmopolitismo. La ética en un mundo de extraños, de Kwame Anthony Appiah; El cuerpo: puente hacia el otro en Edith Stein, d’Ezequiel García Rojo, i La identidad en la mirada i Un nosotros en transformación, d’Arturo Andrés Roig. Un dels sis integrants de l’equip que ha ideat l’exposició, Brian Fernández, explica que l’alteritat “consisteix en veure l’altra persona de forma objectiva i, així, poder construir una societat mes justa i plena de diversitat”. De la seva banda, un altre dels integrants del grup, Noé Marlés, ha explicat que s’ha pres com a punt de partida les reflexions de diversos filòsofs contemporanis i “ho hem representat en diferents parts de l’exposició.

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1