0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Certàmens

Oberta la convocatòria del Premi Setba 2024 per a artistes amb discapacitat intel·lectual

Les inscripcions estan obertes fins a l’11 d’abril de 2024

Un quadre imponent d’Aina Fuster del Centre Ocupacional Les Corts
Oberta la convocatòria del Premi Setba 2024 per a artistes amb discapacitat intel·lectual
bonart barcelona - 24/01/24

La Fundació Setba obre la catorzena edició del certamen artístic Premi Setba per a artistes amb discapacitat intel·lectual. Actualment, és el certamen més ben dotat de l’Estat Espanyol (13.100 euros en total), en el qual reuneix professionals del món de l’art, entitats i empreses amb la finalitat de detectar i reivindicar la feina artística d’aquestes persones.

La convocatòria del Premi Setba forma part del projecte pedagògic Magistrals i està oberta per a totes les persones artistes —majors d’edat i amb certificat de discapacitat intel·lectual (mínim 33%)— que pertanyin a una entitat sense ànim de lucre, legalitzada i registrada a Catalunya.

El certamen consisteix en presentar una obra de tècnica i temàtica lliure en format vertical (70 x 50 cm). L’objectiu d’aquests premis és reconèixer el talent dels artistes amb discapacitat intel·lectual i donar visibilitat a les seves obres.

Premis i novetats del Premi Setba 2024.

S’atorguen tres premis artístics d’una dotació econòmica de 8.500 euros i 4.600 euros en material i formació, i un quart premi de disseny. Aquest últim atorgat per l’empresa Bardinet i que té com a resultat ser la nova etiqueta d’un dels vins del celler Lacrima Baccus, DO Penedès.

Com a novetats d’aquesta edició, s’ha incrementat un 16% la dotació econòmica, dotant d’aquesta manera una retribució únicament per a l’artista. A part d’aquesta novetat, s’ha incorporat una masterclass "Digital portrait - retrato digital” a l’IED Barcelona per a l’artista guanyador/a del Premi Setba 2024 i per a la seva entitat, valorada en 1.000€ i una visita guiada al celler Bardinet Wines per a l’entitat guanyadora del Premi de Disseny Bardinet.

Els membres del jurat professional de la 14ena edició del Premi Setba són: Meritxell Duran, escultora i il·lustradora; José Manuel Jaurena, gerent de l’empresa Art Mir; Mònica Ramon, directora de la galeria Artur Ramon i vicepresidenta del Gremi de Galeristes d’Art de Catalunya; Cristina Sampere, artista i directora de la Fundació Setba; i Montse Sampietro, del Departament d’Activitats de Cultura i Ciència de la Fundació “la Caixa”.

El certamen del Premi Setba està organitzat per la Fundació Setba amb el patrocini de l'Ajuntament de Barcelona, Bizcabar i Capital Care i amb la col·laboració de Barna Art, Bardinet, Dincat, Fundació "la Caixa", el Gremi de Galeries d'Art de Catalunya, IDEAL, l'Institut Europeu del Disseny, el Museu Immersiu del Barça i Pintures MIR i amb el suport de la Fundació Barça Genuine i la galeria Pigment Gallery.

Podeu consulta les bases al següent link

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1