banner-1280x150-gene

Notícies

L’APPEC reivindica la vigència dels seus valors fundacionals

‘Mètode’, ‘Gol Esports’, ‘Diari de Terrassa’ i ‘lamira.cat’, premiades a la Nit de les Revistes i la Premsa en Català

L’APPEC reivindica la vigència dels seus valors fundacionals
bonart barcelona - 01/12/23

L’APPEC editors de revistes i digitals ha celebrat aquest dijous la 23a Nit de les Revistes i la Premsa en Català, on ha reivindicat la vigència dels seus valors fundacionals en defensa de les publicacions en català en el marc del 40è aniversari de l’entitat. Com ja es va anunciar Mètode, Gol Esports, Diari de Terrassa i lamira.cat han recollit el premi a millor publicació. L’associació també ha distingit la companyia teatral Dagoll Dagom, l’entitat Plataforma per la Llengua i el pòdcast Gent de Merda pel seu compromís amb la llengua. L’esdeveniment ha tingut lloc aquest vespre al Museu Marítim de Barcelona amb més de 300 persones.

L’edició d’enguany, coincidint amb el 40è aniversari de l’entitat, ha servit per refermar que l’APPEC segueix sent “més necessària que mai” en un context marcat per “la censura que el govern de l’Ajuntament de Borriana, en mans de PP i Vox, va aplicar a diverses publicacions editades en català a la biblioteca municipal, però també en un moment d’emergència lingüística per la regressió del seu ús social”. En aquest context i davant l'actual escenari, “els valors fundacionals en defensa de les publicacions en català continuen tenint tota la vigència”, han remarcat des de l'APPEC. 

El president de l’associació, Germà Capdevila, ha subratllat que l’APPEC “representa l’esforç de la societat civil per bastir un sector editorial potent i representatiu de les inquietuds culturals del país”. En aquest sentit, ha recordat que, en 40 anys de feina sostinguda i incessant, han acompanyat les empreses editores “en el seu naixement, creixement i consolidació, i de la dotzena de publicacions inicials, avui comptem amb un centenar d’empreses que editen més de 200 revistes i mitjans digitals”.

Per això, ha assenyalat que l’entitat “vetlla per tal que les administracions entenguin que les revistes són la porta d’entrada a la lectura i la cultura, i que són un element indispensable de la identitat nacional de Catalunya. Això implica un suport actiu que s’ha d’incrementar, ja sigui en forma d’ajuts com en la garantia de la seva presència en llocs estratègics com les biblioteques, les escoles i els equipaments culturals”, ha reclamat Capdevila durant la seva intervenció.

Dotze mitjans premiats i un reconeixement

La Nit de les Revistes i la Premsa en Català ha lliurat el premi a millor publicació a Mètode, en la categoria de Revistes; a Gol Esports, en Premsa no diària; al Diari de Terrassa, en Premsa diària; i a lamira.cat, en Digital.

La distinció a millor reportatge ha recaigut en Sàpiens per ‘Quan érem negrers’, en la categoria de Revistes; en El 9 Nou per ‘La liquidació de Càrniques Ausa’, en Premsa; i en descobrir.cat per ‘Terra de mar’, en Digital.

Així mateix, la Nit ha concedit el premi a millor disseny editorial a Temperatura, en la categoria de Revistes; El Ripollès, en Premsa; i Nació Polis, en Digital. A més, Catarsi, en la categoria de Revistes, i Som Rurals, en Premsa, han guanyat el premi a millor portada, una decisió presa a través de votació popular.

En cada edició, la Nit commemora la trajectòria de mitjans de comunicació i, enguany, ha homenatjat Món Econòmic pel seu 25è aniversari.

La-Galeria-201602-recurs300x300

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88