BANNERS BONART_1280x150

Notícies

José Luis Pérez Pont, cessat com a director del Consorci de Museus i del CCCC

José Luis Pérez Pont, cessat com a director del Consorci de Museus i del CCCC
bonart valència - 24/11/23

El fins ara director gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), José Luis Pérez Pont, ha estat cessat el 21 de novembre del càrrec.

Pérez Pont va accedir al càrrec de gerent del Consorci l'any 2016, poc després d'arribar l'esquerra el Govern valencià. La seva incorporació va suposar una potent aposta d'acostament de l'art actual a la ciutadania encarnada al Centre del Carme-Cultura Contemporània, de València, que es va transformar en temps del Botànic en una gran aposta en matèria cultural que atrau centenars de milers de visitants cada any amb les seves diverses iniciatives. L'any 2021 va renovar el contracte per cinc anys, que veurà interromputs dimarts que ve.

El PP ja va demanar el cessament de Pérez Pont el mandat passat després de la polèmica per un grafit en una exposició de PichiAvo al claustre del convent del Carme. Des de la Conselleria de Cultura han preferit no fer comentaris sobre el cessament, ja que encara no s'ha celebrat la reunió del Consell Rector i s'han limitat a dir que "la renovació de càrrecs als organismes que formen part de l'administració és habitual i necessària quan comença una nova etapa".

Personalitats i entitats del món de la cultura van convocar una concentració el 21 de novembre, dia en què es produirà previsiblement el cessament de Pérez Pont, a les 17.00 hores davant del Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC) sota el lema "No al cessament de José Luis Pérez Pont. Per un CCCC obert, inclusiu i transformador".

Pérez Pont ha anunciat que es reserva el dret d'emprendre accions legals contra el seu acomiadament i ha defensat el "treball realitzat durant aquests darrers set anys i mig en la promoció de l'art contemporani valencià", la dinamització dels museus, el suport als artistes emergents i el desenvolupament de projectes artístics. "Els polítics estan de pas, els professionals hem vingut per quedar-nos", va concloure, clarament emocionat.

La-Galeria-201602-recursBaner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px