Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

La Fundació Marta Ortega Pérez presenta 'Helmut Newton – Fact & Fiction'

'Helmut Newton – Fact & Fiction', la tercera promoguda per la Fundació MOP després de les de Peter Lindbergh i Steven Meisel, es podrà visitar fins a l'1 de maig de 2024.

La Fundació Marta Ortega Pérez presenta \'Helmut Newton – Fact & Fiction\'
bonart la corunya - 23/11/23

Helmut Newton – Fact & Fiction, la gran exposició de la Fundació Marta Ortega Pérez (Fundació MOP) està dedicada a la vida i l'obra del llegendari fotògraf germà-australià. Al llarg de les sis dècades de carrera, Helmut Newton va arribar a ser considerat un dels fotògrafs més importants del món. Prolífic creador d'imatges i autèntic visionari, continua exercint avui dia una gran influència a la fotografia moderna i a les arts visuals.

Helmut Newton – Fact & Fiction és un projecte impulsat en estreta col·laboració amb la Fundació Helmut Newton i comissariat per Philippe Garner, Matthias Harder i Tim Jefferies, que van idear una proposta a mida per a l'espai de la Fundació MOP al Port de la Corunya, obra d'Elsa Urquijo Arquitectes. "Coincidim immediatament que a Helmut li haurien encantat les sitges i els magatzems rehabilitats de l'espai expositiu, l'entorn portuari i la tan especial arquitectura pròpia de la ciutat. Gaudim imaginant les imatges que podria haver creat en aquest entorn", afirmen.

La selecció de fotografies que conforma l'exposició és una bona mostra del llenguatge visual audaç, empoderador i sense complexos característic de Newton, inclosos els seus icònics "grans nus" i els retrats inoblidables de personatges excepcionals com Andy Warhol, David Bowie, Margaret Thatcher, Charlotte Rampling, Elsa Peretti, Daryl Hannah, Jerry Hall, Naomi Campbell, Yves Saint Laurent i Karl Lagerfeld.

Com a contrapunt a les imatges més icòniques, l'exposició inclourà a més exemples de "paisatges" menys coneguts de Newton: imatges molt evocadores dels llocs que van influir en la seva obra com París, Los Angeles, Montecarlo, Berlín, Viena o Las Vegas i que també són un reflex de l'atmosfera especial de l'emplaçament de la mostra a la Corunya.

L'exposició també descobrirà juntament amb la seva obra la faceta personal de l'artista a través d'una sèrie de vídeos que mostren Newton treballant i conversant; d'imatges personals que ofereixen una visió de la infantesa, la carrera i la relació amb la seva dona June i d'altres documents com cartells, càmeres i equips, accessoris, objectes curiosos i records.

inclassificablesNial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal