Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

La Fundació Arranz-Bravo ret homenatge a Eduard Arranz-Bravo

El llibre de memòries 'Arranz-Bravo. Des de dins' i l'exposició 'Arranz-Bravo. Memòria expandida' permetent una lectura doble en què les obres acompanyen el relat vital de l’artista

La Fundació Arranz-Bravo ret homenatge a Eduard Arranz-Bravo
bonart l'hospitalet de llobregat - 21/11/23

La Fundació Arranz-Bravo ret homenatge a Eduard Arranz-Bravo (1941-2023), que va morir el 20 d'octubre, amb un doble esdeveniment: la presentació del llibre de memòries Arranz-Bravo. Des de dins, escrit per Jordi Garrido i publicat per Comanegra, i l'obertura de l'exposició Arranz-Bravo. Memòria Expandida (1950-2023). Ambdós projectes es complementen i funcionen com un díptic, permetent una lectura paral·lela en què les obres d'art acompanyen la història de vida de l'artista. 

L'esdeveniment, que tindrá lloc el 22 de novembre a les 19 h., comptarà amb la presència de Natàlia Garriga (Consellera de Cultura de Catalunya), Núria Marín (alcaldessa de L'Hospitalet), Albert Mercadé (director artístic de la FAB), Joan Sala (editor), Jordi Garrido (autor i comissari de l'exposició), i Vicenç Altaió (crític d'art).

El llibre de memòries de l’Eduard Arranz-Bravo va ser el darrer projecte en el que el pintor va estar immers, imprimint-se el dia del seu traspàs. La col·laboració entre Arranz-Bravo i l’autor del llibre, el crític d’art Jordi Garrido, s’origina el 2020 quan aquest entra a treballar com a assistent a l’estudi a Vallvidrera. Era necessari un llibre on es donés veu a Arranz-Bravo parlant de la seva vida i Garrido pren la iniciativa, amb la col·laboració d’Albert Mercadé com a editor. L’autor posa veu al singular caràcter del pintor —intens i esmussat—, revisant els principals moments de la seva trajectòria vital i artística, carregada d’anècdotes i vivències amb artistes i figures de primera línia mundial (Warhol, Hamilton, Dieter Roth, Camilo José Cela, Miró o Dalí).

Tal com descriu la sinopsi del llibre editat per Comanegra: “Eduard Arranz-Bravo és un artista total, multidisciplinari i incansable. Ha exposat a mig món, en ciutats com ara Barcelona, Nova York i Rio de Janeiro. En col·laboració amb Rafael Bartolozzi, va pintar les parets de la fàbrica Tipel, una de les intervencions murals més rellevants i reconegudes de l’art pop a la Península; anys més tard van participar plegats a la Biennal de Venècia, i fins i tot van pintar la casa a un premi Nobel. Aquestes són les memòries d’un home que ha posat l’art per davant de tot i que mai ha necessitat disfressar-se amb una falsa imatge pública. Jordi Garrido, historiador i crític d’art, signa aquí un exercici de ventrilòquia literària que aconsegueix fer parlar l’artista i que li permet mostrar, a través de la seva biografia, la història de l’art català des del franquisme fins a l’actualitat, amb llums, ombres i clarobscurs.”.

L’homenatge es complementa amb l’exposició Arranz-Bravo. Memòria expandida (1950-2023). Aquesta mostra va ser pensada en vida pel mateix Eduard Arranz-Bravo i la fundació amb l’objectiu de mostrar una exposició d’acompanyament a la publicació del llibre de memòries, a partir d’una gran estesa lineal d’obra d’Arranz-Bravo des del seu primer dibuix amb nou anys fins al mateix 2023. La seva mort ha fet que aquesta exposició es transformi en una mostra homenatge, treballada a partir de la mateixa idea inicial, però a partir de la selecció i muntatge dels seus amics més íntims, des de l’autor de les memòries (comissari juntament amb la direcció de la FAB), passant per amics i familiars.

L’exposició mostra d’una manera polièdrica i progressiva la diversitat de mirades artístiques d’Arranz-Bravo, reunint un total de setanta-quatre peces que ajuden a situar la seva evolució artística dins la Història de l’Art Català. Dibuixos, gravats, pintures, llibres, pintures murals, escultures o fins i tot segells, a través d’una selecció que aporta també obra inèdita provinent del fons de la fundació Arranz-Bravo i del taller de l’artista.

El llibre de memòries i l’exposició, la qual es clourà el pròxim 11 de febrer, donaran entrada a la commemoració dels 15 anys de la fundació Arranz-Bravo. Des de la seva obertura el 2009, la fundació Arranz-Bravo de l’Hospitalet és un centre d’art de referència en la promoció de la jove creació contemporània i de l’obra d’Arranz-Bravo en el bulliciós context artístic de l’Hospitalet de Llobregat.

banner-oro-180x180-geneJP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal