BANNERS BONART_1280x150

Convocatòries

Desena convocatòria del Premi de pintura Torres García - Ciutat de Mataró 2024

La data límit per enviar les propostes és el dia 9 de febrer del 2024

Desena convocatòria del Premi de pintura Torres García - Ciutat de Mataró 2024
bonart mataró - 11/11/23

L’Associació Sant Lluc per l'Art Mataró i la Fundació Iluro presenten la desena convocatòria del Premi de pintura Torres García - Ciutat de Mataró 2024. L'objectiu d´aquest premi és la promoció d'activitats artístiques a la nostra ciutat, ampliant el nostre camp d'acció, així com la difusió del nom de la ciutat de Mataró a tot l'Estat.

El Premi Biennal de Pintura, d'àmbit estatal i batejat com a Premi Torres García - Ciutat de Mataró, està dotat amb un reconeixement econòmic important. A més, també compta amb un Jurat de gran prestigi professional. 

El Jurat d'aquesta edició estarà format per: Juan Manuel Bonet, exdirector de l'IVAM, del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofía i de l'Institut Cervantes. Poeta, crític d'art i comissari d'exposicions; Emmanuel Guigon, director del Museu Picasso de Barcelona, crític d'art i comissari d'exposicions; Julio Vaquero, pintor, dibuixant i escultor. Assessor artístic de la Fundació Sorigué. Guionista del programa “La meitat invisible” de TVE. Ha realitzat nombroses exposicions nacionals i internacionals; Eva Vàzquez, llicenciada en Història de l'Art, periodista cultural al diari El Punt Avui; M. Isabel Llaquet, presidenta de l'Associació Sant Lluc per l’Art Mataró i vicepresidenta de la Fundació Iluro, o persona en qui delegue, que actuarà com a Secretari del Jurat.

Desena convocatòria del Premi de pintura Torres García - Ciutat de Mataró 2024

Com a novetat, aquest any l'organització del premi recau, no només a l'Associació Sant Lluc per l’Art, sinó també a la Fundació Iluro, amb seu a la ciutat de Mataró. La Fundació Iluro és una fundació privada especial que compta amb més de deu anys de trajectòria i té com a objectiu conservar, difondre i posar en valor el seu patrimoni cultural i artístic.

Es concedeix el nom de Torres García a aquest premi perquè s'atribueix al pintor de símbol internacional, reconegut i valorat pel caràcter innovador de la seva pintura, des del noucentisme inicial fins al constructivisme i la seva participació a les primeres avantguardes.

La seva vinculació amb Mataró, els seus estudis a l'Escola Municipal d'Arts i Oficis i l'impacte que el Maresme va provocar al jove uruguaià, van impregnar en certa manera tota la seva trajectòria artística posterior.

Com a logotip del premi, es va escollir un petit dibuix seu, a la ploma, que il·lustra el llibre “Història de la meva vida” on s’hi representa el tren i l'estació de Mataró, símbols ambdós d'aquesta ciutat, on va arribar el primer ferrocarril de la península. A més, aquest any aquest dibuix pren una rellevància especial en motiu del 175è aniversari de l'arribada d’aquesta arribada

L´arribada del tren a la ciutat de Mataró no és l'únic motiu de celebració d´aquest any, atès que, el 2024, celebrem també el 150è aniversari del naixement de l´artista protagonista d´aquest premi.

Premi Torres García - Ciutat de Mataró 2024 compta amb el suport i l'aval de l'Ajuntament de la ciutat de Mataró i la Fundació Torres García de Montevideo, Uruguay.

Tota la informació a les bases del 10 Premi Biennal de Pintura  Torres García - Ciutat de Mataró 2024

Escenari_prodigios_Bonart_180x180 pxcanal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90