Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

El MACBA presenta "Nancy Holt / Dins Fora"

El MACBA presenta \
bonart barcelona - 18/07/23

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) presenta l’exposició monogràfica més gran que s’ha fet mai a Europa de l’obra de l’artista polifacètica Nancy Holt (Worcester, Massachusetts, 1938 - Nova York, 2014). Del 13 de juliol al 7 de gener de 2024, la mostra inclou una selecció de treballs fets entre 1966 i 1992 en formats diversos com cinema, vídeo, fotografia, poesia, obres sonores, escultura i instal·lacions d’una artista considerada clau en l’escena artística de Nova York, pionera en el camp de la instal·lació site-specific i la imatge en moviment. Nancy Holt / Dins Fora reflexiona al voltant de conceptes com el lloc, la ubicació o la percepció essencials en l’obra i el seu punt d’unió amb la natura.

Nancy Holt (Worcester, Massachusetts, 1938 - Nova York, 2014) va ser una figura central en l’escena artística de Nova York i una pionera de les instal·lacions site-specific i la imatge en moviment. Se la va vincular sovint als moviments del land art i l’art conceptual nord-americà, tot i que la seva obra és menys coneguda que la dels seus col·legues masculins, una situació que aquesta exposició aspira a corregir. Més que cenyir-se a aquestes classificacions de la historiografia de l’art, ella mateixa preferia ser identificada com una "artista de la percepció".

La mostra proposa una reflexió a l’entorn de conceptes com el lloc, la ubicació o la percepció, essencials en l’obra de Holt, no només des d’un punt de vista espacial sinó com a punt d’unió amb la natura i l’entorn.

Dins i fora són dues provocacions que tracen una ruta al llarg de les cinc dècades de producció artística. La poesia espacial i visual de Holt convida a reconèixer els sistemes ocults que constitueixen i estructuren les maneres d’estar i de percebre el món”, han explicat des del MACBA.

Holt, que va ser una figura sovint vinculada als moviments del land art i l’art conceptual nord-americà, té una obra menys coneguda que la dels seus col·legues masculins. Per això, un dels objectius de l’exposició és corregir-ho. “L’obra de Nancy Holt constitueix una invitació a aturar-nos a observar, reflexionar i prestar atenció al món concret en transformació”, han comentat.

La iniciativa, que és fruit de la col·laboració entre la Holt/Smithson Foundation i el Bildmuseet d’Umeå (Suècia), s’amplia a Barcelona amb sis obres a més de l’edició d’una publicació que amplia continguts sobre la trajectòria de l’artista.

El comissariat de l’exposició ha anat a càrrec de Katarina Pierre, directora del Bildmuseet; Lisa Le Feuvre, directora ejecutiva de la Holt/Smithson Foundation, i Teresa Grandas, conservadora d’exposicions del MACBA.

inclassificablesthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88