banner_aire_bonart_horitzontal

Notícies

Barcelona Gallery Weekend

Barcelona Gallery Weekend
bonart barcelona - 14/07/23

Barcelona Gallery Weekend, organitzat per l'associació Art Barcelona s'inaugura el 14 de setembre, a partir de les 12 h. i comptarà amb la participació de 27 galeries d'art contemporani i modern: 21 a Barcelona, 5 a L'Hospitalet de Llobregat i 1 a Santa Margarida i els Monjos (Penedès). Barcelona Gallery Weekend és un esdeveniment cultural que posa de manifest la labor de les galeries d'art com a espais generadors de cultura i de coneixement, llocs d'experimentació i descobriment que permeten la connexió i trobada entre artistes, col·leccionistes, públic i institucions.

Les galeries participants s'estenen per tota la ciutat. Per zones: House Of Chappaz, a Gràcia; 3 Punts Galeria, ADN Galeria, Artur Ramon Art, Galeria Joan Prats, Galeria Marc Domènech, Galería Marlborough Barcelona, Galería Uxval Gochez, Zielinsky, Mayoral, ProjecteSD, RocioSantaCruz, Suburbia Contemporary i Victor Lope Arte Contemporáneo, a l’Eixample; Bombon Projects, Dilalica, LAB36 i Taché Art Gallery, que estrena nova ubicació, situades al carrer Trafalgar, al límit entre l’Eixample i el Born; àngels barcelona i Sala Parés, a Ciutat Vella, i Chiquita Room a Sant Antoni.

A L’Hospitalet de Llobregat, formen part del programa Ana Mas Projects, ethall, Galería Alegría, L21 Barcelona i NoguerasBlanchard, i a Santa Margarida i els Monjos, a la comarca del Penedès, PALMADOTZE.

Barcelona Gallery Weekend comptarà amb l'obra de grans artistes de l'àmbit nacional: Ana Mas Projects presentarà una retrospectiva de Berta Cáccamo, comissariada per Juan de Nieves, que recupera la memòria de la pintora abstracta i conceptual espanyola a través de pintures i papers representatius de les seves diverses configuracions estètiques al llarg de la seva trajectòria artística. L'artista Patricia Dauder comptarà amb una exposició individual a ProjecteSD, Interiors, una mostra on l'artista intenta capturar el pas del temps, moments fugaços, trajectòries efímeres i espais en transformació en formats com l'escultura i obres sobre paper. A més, Patricia Dauder també intervé en la retrospectiva de Berta Cáccamo. Joan Fontcuberta presentarà a àngels barcelona Elevage de Poussière (Cria de pols), una mostra que posa de manifest la promesa no complerta de la immortalitat de la fotografia, a través de l'exhumació de fotografies de diversos arxius històrics, i de retratar-les amb un microscopi electrònic per a mostrar els microorganismes que s'estan menjant la memòria. Galeria Alegria acollirà l'exposició site-specific conjunta d'Alberto Peral, amb el seu particular llenguatge d'avantguarda clàssica, i Luis Bisbe, que intervé directament sobre la percepció de l'espai que ens envolta, dues maneres de fer i de mirar, dues pràctiques i dues concepcions diferents, que es troben, s'hibriden i es creuen a “Del que un diu / el que està així / només doble”, abordant l'espai expositiu com a part activa i integrant de l'exposició.

Ignasi Aballí presentarà a PALMADOTZE Llegir imatges, una reflexió sobre la relació entre imatges i textos, entre el que veiem i el que anomenem, un dels temes transversals en la seva obra. Aballí selecciona imatges trobades en diaris –totes elles tenen com a tema la imatge fotogràfica, pictòrica, científica–, les escaneja i troba el color mitjà de la imatge. Aquest color –o píxel– s'expandeix per tota la superfície de la tela.

El pintor Dis Berlin torna a Barcelona després de més d'una dècada per a presentar Laberinto de soledades a la Sala Parés, una selecció de pintures de l'última producció de l'artista, així com una instal·lació d'escultura, una mostra que gira entorn de la idea de la cerca de nous misteris que prenen formes diverses configurant veritables enigmes pictòrics construïts per a la contemplació. Oriol Vilapuig exhibirà Teoria dels cossos a RocioSantCruz, títol pres d'un llibre de Gabriel Ferrater, una mostra que agrupa els últims treballs de l'artista entorn de la idea de cos.

L'artista i comissari Fito Conesa proposa Vocatiu, una instal·lació de vídeo, formada per tres projeccions i una partitura, en les quals un músic interpreta la composició musical en tres moments diferents, un interval de temps que fa que la interpretació de la mateixa es converteixi en una presa de decisió personal i intransferible, a House of Chappaz.

La galeria ethall exposarà Ca’t Beat The Real Thing, de l'artista visual argentí establert a Barcelona Martín Vitaliti, un projecte que relaciona el concepte de publicitat subliminal (associat a la promoció del consum de Coca-Cola als cinemes) amb la manipulació emocional generada a través de les eines d'edició al cinema comercial de Hollywood i la publicitat audiovisual. A Bombon Projects, Enric Farrés Duran presentarà Mal de ojo, exposició fruit d'un procés de recerca per a prendre una decisió: sotmetre's o no a una intervenció quirúrgica oftalmològica.

Barcelona Gallery Weekend

Pintura abstracta, il·lusionista i fantàstica

Comissariat pictòric I: Esther Guillén. Un projecte de Lola Lasurt, a la Galeria Joan Prats, reivindica les pràctiques artístiques abstractes que interessen a l'artista: una aproximació pictòrica a l'Escola de Vallecas (1920-1939) i a la ceràmica d'Esther Guillén (Lleida, 1943), generant una genealogia de pràctiques mitjançant obres i elements formalment connectats.

L'artista Antonio Ortega exposarà en la Galería Uxval Gochez Reginald & Perrin. Últimes pintures d'Antonio Ortega, una sèrie de llenços protagonitzats per un parell de pedres situades en paisatges incerts, quadres il·lusionistes que dirigeixen a la indiferència i a l'absència d'opinió. There is a that never goes out, de Cesc Abad a Víctor Lope Arte Contemporáneo, suposa una evolució pictòrica dels seus treballs precedents a través d'una nova sèrie de formes més depurades i on la presència humana és ara la protagonista, deixant la natura en un segon pla; l'artista i dissenyador Jaime Hayon ens submergeix en el seu univers fantàstic a L21 Barcelona, amb personatges extravagants i naturalesa frondosa en les seves pintures i escultures de recent creació; Mar Hernández intervé fotografies mitjançant dibuix a Universale, una mostra que es fixa en l'impacte emocional de la destrucció de la llar, fixant-se en el maó i la petjada personal que es genera en aquest espai, a Suburbia Contemporary.

Espart, talc i vidre, l'art dels materials

Saló salvatge, de Yolanda Tabanera, mostra a Artur Ramon Art peces escultòriques amb materials tradicionalment vinculats amb l’artesania, com el vidre i l'espart, usats de manera escultòrica i carregant als objectes de continguts iconològics universals; Chiquita Room exposarà Children and Fools de Teresa Estapé, que qüestiona les exigències de productivitat del ser a través d'un conjunt de joies hereves de la càrrega simbòlica de la joieria primitiva i produïdes en talc, el mineral més tou de l'escala de Mohs. Dilalica presentarà La Biblioteca, una instal·lació de més de 2.000 peces de vidre col·locades a terra seguint un ordre morfològic i de mesura.

L'exposició, obra de Stella Rahola Matutes, condensa l'inventari dels materials que l'artista utilitza: peces de descart de vidre borosilicat bufat procedents de tallers d'artesans, per a fer una catifa d'un material vulnerable, descartat i incomplet. El pintor i escultor català Jordi Alcaraz presentarà Gnòmon a Mayoral, una exposició que gira entorn al mecanisme d'un rellotge de sol, una mostra que trenca els límits de la pintura i l'escultura, i utilitza materials com el metacrilat, els miralls, la tinta o el ferro.

Barcelona Gallery Weekend 3 punts Galeria

Exposicions col·lectives

3 Punts Galeria ha demanat a dotze artistes que formaran part de l'exposició col·lectiva Beyond Tags, que donin la seva visió a la necessitat de l'ésser humà de catalogar en funció de gènere, classe, preferències polítiques o tendències sexuals, entre altres, amb la finalitat de controlar-ho. L'exposició comptarà amb obres de Samuel Salcedo, Alejandro Monge, Gerard Mas, Lantomo, Sra. D (Lara Padilla), Santiago Picatoste, Penrider, Ramon Surinyac, José Cobo, Kiko Miyares, Paola de Grenet i Richard Stipl.

En homenatge als gairebé 40 anys d'història de Galería Carles Taché, el nou espai Taché  Art Gallery presentarà Memòria I, una mostra col·lectiva amb una selecció d'artistes vinculats personal i professionalment a la galeria al llarg de la seva història. L'exposició comptarà amb obres de Joan Brossa, M.A. Campano, Tony Cragg, Michael Joo, Catherine Lee, Bosco Sodi i Antoni Tàpies. Una exposició que posa en valor el llegat, la història i la memòria de l'antiga galeria, però en un nou espai i amb un canvi generacional.

Galeria Marc Domènech exposarà Camps de silenci, una mostra que posa de manifest la importància que la pintura monocroma ha tingut especialment a partir de la segona meitat del segle XX. L'exposició proposa un recorregut no cronològic per una selecció de pintures realitzades per artistes a partir dels anys cinquanta, els quals aborden aquest tipus de pintura des d'una perspectiva expressiva i reflexiva, no tan purista com la d'alguns dels seus homòlegs estrangers. La mostra comptarà amb obres de Sergi Aguilar, Pic Adrian, Erwin Bechtold, Alfons Borrell, Joan Claret, Xavier Escribà, Joan Hernández Pijuan, Georges Noël, Ana Peters, Enric Planasdurà, Miquel Rué, José Maria Sicilia, Teo Soriano, Antoni Tàpies, Vicenç Viaplana i Setxu Xirau Roig.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90banner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90