0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

"De Miró a Barceló. Joan J. Puig, l’aventura de col·leccionar"

\
bonart palafrugell - 14/07/23

El Museu del Suro de Catalunya inaugura el 15 de juliol a les 19.30 h l'exposició De Miró a Barceló. Joan J. Puig, l’aventura de col·leccionar, una ocasió única de conèixer els artistes més rellevants del segle XX i XXI a través d’un recorregut amè que vol apropar l’art contemporani a tots els públics.

Artistes internacionals com Robert Delaunay, Sol Lewit, Ben Vautier o Fede conviuen amb una notable representació de l'escola catalana, que abraça des de Joan Miró, Antoni Tàpies i Joan Brossa fins Narcís Comadira, Jordi Alcaraz, Samuel Salcedo o Maria Yelletisch. L'escena madrilenya és un altre eix important de la col·lecció, que s'inicia als anys de la postguerra amb Antonio Saura per continuar amb Guillermo Pérez Villalta i El Roto, fins a arribar a les propostes d'Oscar Mariné o Edgar Plans.

És rellevant destacar la presència d'artistes actuals premiats i reconeguts mundialment com Miquel Barceló o Ángela de la Cruz, ambdós representats a través d'obres clau dins la seva trajectòria, així com Cesc Abad, Oscar Mariné, Xevi Solà o Victor Dolz.

La sensibilitat i el coneixement de Joan J. Puig el porten a escollir les peces més representatives i madures de cada autor, obres de referència sens dubte, que permeten formar una col·lecció rica en continguts, diversa i dinàmica però alhora completa i coherent. Tot plegat ens permet fer un viatge no tan sols per la història de l'art contemporani sinó per les sensacions, els sentiments i les idees, mantenint un diàleg constant i captivador amb les obres.

Tal com diu Anna Pou van der Bossche, comissaria de l’exposició, l'interès de Puig per la literatura existencialista i la filosofia d'Emil Cioran defineixen la col·lecció, que com en una tragicomèdia les obres es mouen al ritme d'una forta pulsió vital entre dos pols: el color, l'alegria i la sensualitat que conviuen amb la buidor, la foscor o la impotència. Les peces desfilen orgiàsticament en una espècie de ball bàquic que reflecteix el caràcter del seu propietari, un home vital, incansable, viatger i curiós que viu literalment envoltat de les seves obres, amb les que necessita conviure.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88