canal-mnactec-1280-150

Exposicions

"Altars i ofrenes" de Rosalia Banet a la Sala Àgora

\
bonart cambrils - 17/07/23

El 7 de juliol a les 20:00 hores del vespre l’artista multidisciplinària Rosalia Banet, guanyadora de l’última edició de la Biennal d’Art Gastronòmic de Cambrils, va inaugurar l’exposició temporal Altars i ofrenes a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils.

La mostra, que es podrà visitar fins el 15 de setembre, és una invitació a reflexionar sobre l’alimentació i les seves conseqüències. Les obres exposades s’acosten a alguns dels problemes del sistema alimentari actual, com la pèrdua i el malbaratament alimentari, el desequilibri entre la fam i els excessos, la baixa qualitat del menjar o l’escassetat dels recursos naturals.

Rosalia Banet pren com a punt de partida el dibuix, per després desenvolupar projectes que es formalitzen en diferents formats, des de pintures o escultures a instal·lacions i peces audiovisuals. En els darrers anys, el seu art està marcat per la recerca d’un desenvolupament d’una pràctica artística sostenible.

\

Exposició “Altars i ofrenes”

La mostra Altars i ofrenes és una invitació a reflexionar sobre tots els temes que giren al voltant de l'alimentació. L'exposició s'acosta a alguns dels problemes del sistema alimentari actual, com ara la pèrdua i el malbaratament alimentari, el desequilibri entre fam i excessos, la baixa qualitat del menjar o l'escassetat dels recursos naturals.

L'art com a compromís social, un compromís amb el seu temps, amb tot allò que l'envolta, amb l'ésser humà i tot allò que entorn seu esdevé, ja sigui per qüestionar-lo, per exalçar-lo o simplement com a reflex de les societats, de les seves preocupacions, de les maneres d'habitar el món, filosofies, estètiques. Entenent l'art com un lloc on qüestionar, reflexionar o analitzar les diferents preocupacions del nostre temps, així com el lloc des d'on explorar les possibilitats de futur.

Algunes de les peces i instal·lacions més destacades d’aquesta exposició són: Cascada de Intestinos, Muk Bang Infinito, Mapas de piel, Black Stomach, Gabinete de dibuixos i Tartas de piel enferma.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014banner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1