download

Exposicions

"Tal com raja" d'Olga Pérez Montes a la Fundació Valvi

\
bonart girona - 10/07/23

Olga Pérez Montes (Barcelona, 1960) va presentar aquest passat 6 de juliol a les 19:00 hores del vespre el seu darrer treball titulat Tal com raja a la Sala Miquel Martí i Pol de la Fundació Valvi de Girona.

La presentació va anar a càrrec de Jaume Geli, artista, i Maguí Noguer, directora, i tot seguit es va dur a terme una acció de la mateixa artista titulada Un mar de llibres. Com a activitats paral.leles a aquesta mostra s'han programat tres visites guiades els dies 14, 18 de juliol i el dilluns 4 de setembre acompanyades dels concerts del duo Musicart Albert Dondarza, en el violí i el piano, Tomàs Pujol, en el baix elèctric i com a moderador a Enric Tubert, historiador de l'art.

La Fundació Valvi exhibeix aquesta exposició de pintura molt directe, fresca i comunicativa, tal com és l'artista, Olga Pérez Montes. Des de fa vint-i-cinc anys Pérez resideix a Crespià, però té fortes arrels a ses illes de Menorca i Formentera. El fet que en la seva família està rodejada de músics de jazz professionals i escriptors, fa que la seva obra trespui sempre música i llibres. Pérez és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, l'any 1984, en l'especialitat de pintura i ha exposat a diferents ciutats, de forma individual i col·lectiva com a Barcelona, Madrid, Bilbao, Sevilla, Girona, i Balears (Menorca i Formentera sobretot).

En aquesta mostra la motivació de la pintora gira al voltant de la importància dels llibres a la vida de les persones, més concretament, fa un homenatge a les dones, dones lectores.

En la seva pintura actual podem apreciar com l'artista ara fa unes pinzellades amples, generoses, decidides a formalitzar espais. El color taca com l'aigua de mar en cada arribada a la sorra; el pigment s'alia amb el líquid i es fa fluid, recorre la tela com l'aquarel·la el paper, el ball cromàtic es coreografia sense dibuix previ sobre el gran format, només des del referent del paper, petit, que l'ha originat, o de memòria. I quan aquesta dansa s'acaba apareix la música: la cal·ligrafia, el dibuix es pinta de color, amb pinzell fi, ara també amb mesura, i dóna forma a personatges, a objectes i a escenes: llibres, cites, lectores i viatges. Algunes de les obres fetes amb acrílic sobre tela que cal destacar són: Un Vermut, Àvies poderoses, Sed de saber, La visió és l'art de veure les coses invisibles, Jove llegint a prop del mar, La vie en rose, etc.. 

L'exposició es podrà visitar del 4 al 31 de juliol i de l'1 al 9 de setembre del 2023, ja que al mes d'agost la Fundació estarà tancada al públic.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal