JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

Eugène Richards i Ana María Arévalo a la Casa de Cultura

Eugène Richards i Ana María Arévalo a la Casa de Cultura
bonart girona - 08/07/23

Per sisè any consecutiu, la Casa de Cultura de la Diputació de Girona mostra dos dels fotògrafs que han exposat al Festival Visa pour l’Image de Perpinyà. Enguany el públic podrà conèixer l’obra d’Eugène Richards (Massachusetts, 1944) i Ana María Arévalo (Caracas, 1988). 

Eugène Richards presenta An outsider, un treball cronològic de la seva carrera professional, des dels seus primers relats fotogràfics al sud dels Estats Units, el 1969, fins que va tornar al delta d’Arkansas el 2019. Tracta temes com la pobresa americana, la situació de les persones amb una discapacitat mental, el cost humà de les drogues, de la guerra o el càncer d'una dona. Richard va començar a fer aquest recull de fotos coincidint amb la pandèmia de la covid i després que el seu fill li presentés la possibilitat de publicar-ho a la xarxa social Instagram, on l’exposició no era subjecte de decisions polítiques. La iniciativa va tenir bona acollida, i és aquí on el director del festival Visa pour l’Image de Perpinyà, Jean-François Leroy, el va captar per formar part de l’esdeveniment. 

A la sala d’exposicions de la segona planta s’hi exposarà Días Eternos (El Salvador i Guatemala, 2017-2022) d’Ana María Arévalo. Una sèrie de fotografies sobre les condicions de vida de les dones a les presons a l’Amèrica Llatina. El seu treball és fruit de la combinació d'una investigació rigorosa amb històries íntimes, i pretén crear un impacte positiu per a un canvi social a llarg termini, a través d'una narració emocional, directa i honesta. Ha rebut diversos premis com el premi Lumix Photo i el Premi Leica Oskar Barnack l’any 2012 i el Premi Camille Lepage al Festival Visa Pour la Image. L’artista utilitza la narració visual per defensar els drets de les dones i altres qüestions socials i ambientals. És membre del National Geographic i membre del col·lectiu Ayün Fotógrafas.  

Les exposicions es podran veure a partir del 7 de juliol, fins al 23 de setembre (tancat de l’1 al 21 d’agost) de dilluns a divendres de 10 a 20 h i els dissabtes d’11 a 18 h, festius tancat. 

El Festival Visa pour l’Image de Perpinyà està organitzat per la Diputació de Girona, a través de la Casa de Cultura i INSPAI, Centre de la Imatge de la corporació; el Festival Visa pour l’Image i el Centre Internacional de Fotoperiodisme de Perpinyà. Va néixer el 1989 amb l’objectiu de mostrar el treball dels millors fotoperiodistes d’arreu del món. Amb el temps s’ha convertit en un esdeveniment conegut internacionalment. Des del 2017, la Casa de Cultura de la Diputació de Girona acull una exposició de fotògrafs que s’han pogut veure en l’edició de l’any anterior.  

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1