download

Exposicions

"La voluntat de Picasso" arriba al Disseny Hub Barcelona

\
bonart barcelona - 08/07/23

La voluntat de Picasso. Les ceràmiques que van inspirar l'artista arriba al Disseny Hub Barcelona en el marc de la commemoració dels 50 anys de la mort de Picasso. L'exposició, comissariada per Isabel Cendoya i Isabel Fernández del Moral, conservadores del Museu del Disseny, mostra les 16 peces ceràmiques donades per Pablo Picasso al Museu del Disseny i les posa en diàleg amb el fons de ceràmica històrica que conserva. ‘La voluntat de Picasso’ reuneix 93 peces de ceràmica, de les quals 16 són de Picasso, 3 són préstecs i la resta pertanyen a la col·lecció del museu. Es mostraran també 13 documents, 6 dels quals són préstecs i la resta de l’arxiu del Museu del Disseny.

Amb aquesta exposició es vol posar en valor la col·lecció de ceràmica històrica espanyola i explicar la importància que aquestes peces tenen en l'obra ceràmica de Picasso. Per primer cop es posen en diàleg les 16 peces donades per Picasso i una selecció de les peces que ell mateix va poder veure el 1957 a l'exposició La ceràmica espagnole, du XIIIème siècle als jours, al Palais Miramar de Canes.

L'exposició també permet explicar la història de les col·leccions i de com es conformen els fons museístics, posant la mirada en una donació històrica i fent palesa l'estima de Picasso pels museus de la seva ciutat.

La mostra recull un total de 106 peces, de les quals 13 són documents i 93 ceràmiques. D'aquestes ceràmiques, 16 són de Picasso i 3 corresponen a préstecs del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) i el Museo Arqueológico Nacional (MAN). Entre el documents, hi ha préstecs del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC).

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal