banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

Es Baulard Museu presenta l'exposició «Camins d'horabaixa. Iniciació al bosc»

Es Baulard Museu presenta l\'exposició «Camins d\'horabaixa. Iniciació al bosc»
bonart palma - 15/06/23

Es Baluard Museu d'Art Contemporani de Palma inaugura «Camins d’horabaixa. Iniciació al bosc», una exposició d’Álvaro Perdices comissariada per Horacio Fernández, que es podrà visitar fins l'1 d'octubre a l'Espai D del museu.    

«Camins d'horabaixa. Iniciació al bosc» és una instal·lació site-specific que parteix d’un conjunt de fotografies realitzades durant algunes setmanes de voluntariat a l’escola-bosc Ses Milanes (Bunyola, Mallorca) l’estiu de 2020.

El projecte es presenta com una clariana del bosc, com a lloc d’aprenentatge, de revelació. Els infants de Ses Milanes són presents, habiten la clariana, però no es mostren. La instal·lació apel·la a la memòria de l’espectador, que també va ser nin i a l’escola va gaudir més del pati que de l’aula. Hi ha presències latents i invisibles que és fàcil imaginar i sentir. Les imatges, el bosc, s’apoderen de les parets de la sala d’exposició, ocupant l’espai, integrant l’espectador.

L’exposició es completa amb una peça addicional, anomenada Genealogía formada per una seqüència d’imatges, documentació històrica de les escoles-bosc a Espanya i a altres països, així com alguns projectes en què l’artista es troba immers.

Horacio Fernández, comissari de l’exposició explica que “amb l’espai construït es tracta de suggerir la sorpresa de la clariana del bosc. Es pretén que l’exposició tregui momentàniament l’espectador del museu. I fins i tot una passa més: que surti un instant de l’experiència quotidiana i urbana. Durant aquests mesos de calor potser és una bufada d’aire fresc. Tan sols un espai que envolta l’espectador, una clariana on el visitant és convidat a aturar-se i a quedar-se en suspens”.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88