Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

Spring Art Barcelona recapta 158.100€ a favor de la Fundació IRES

Spring Art Barcelona recapta 158.100€ a favor de la Fundació IRES
bonart barcelona - 31/05/23

L'Hotel Majestic de Barcelona, conegut també com l'Hotel de l'Art, amb més de 1.000 obres de diferents estils i èpoques, va ser l'enclavament escollit per donar el colofó a Spring Art Barcelona, una iniciativa que va reunir quinze + un artistes comissionats per Sofia Palacios (Barcelona, 1996), que han creat obres d'art amb la primavera com a font d'inspiració. Aquest dimarts 30 de maig va tenir lloc el sopar-subhasta en què es van recaptar un total de 158.100 euros. Tot l'import anirà destinat íntegrament a la tasca de la Fundació IRES, a favor de les famílies en situació de vulnerabilitat. La idea i coordinació de la iniciativa ha anat a cura de l'empresa togetherplus, dirigida per Bettina Farreras. L'empresa bonart cultural, que ha ajudat en diferents tasques d'assessorament, també va contribuir a l'esdeveniment fent donació d'un centenar d'exemplars de la seva publicació on Albert Serra i Eduard Bigas encapçalen les portades.

Gairebé 300 convidats, amb un sopar sota la direcció de Nandu Jubany, van gaudir d'una nit solidària amb l'art i la primavera com a fil conductor en una nit cultural i solidària. La gala, dirigida per Màrius Carol, va comptar amb la presència de la majoria dels artistes que hi han participat, així com amb una gran assistència de professionals del sector de l'art i de les institucions artístiques com Ainhoa Grandes (Fundació MACBA), Antonio Sagnier i Natàlia Chocarro (Fundació Vila Casas), Valentí Oviedo (Gran Teatre del Liceu), Llucià Homs (gestor cultural), Lluís Coromina (filantrop i president de la Fundació Lluis Coromina), Albert Serra (cineasta) i Ricard Planas (bonart cultural), entre d'altres.

A l'esdeveniment van assistir galeristes com: Carlos Durán (Galeria Senda), Júlia Alzueta (Alzueta Gallery), Pati Lara (The Ryder), Natalia Foguet (Lab_36), Joana Roda (Bombon), Miguel Ángel Sánchez (galeria ADN) i Miguel Marcos (Galeria Miguel Marcos), així com un gran nombre de col·leccionistes i societat civil de Barcelona.

Les tres obres que han obtingut licitacions més altes a la subhasta que va dirigir Beatriz Ordovás de Christie's va ser:

1. Flavia Junqueira. Liceu Opera Barcelona, 1847, Espanya #1 (10.000€)
2. Regina Giménez. Geometria Còsmica (8.000€)
3. Manolo Ballesteros. Sense Títol (7.200€)

En aquesta primera edició de Spring Art Barcelona, els interessats van visitar les obres dels diferents artistes a l'Espai Isern Dalmau de la Fundació Lluís Coromina, una de les entitats que clau en la realització de l'esdeveniment. La iniciativa va comptar amb artistes nacionals i internacionals, alguns amb reconegudes trajectòries i d'altres emergents amb un gran potencial de futur. Els artistes que van participar en la primera edició de Spring Art Barcelona han estat: Albert Riera Galceran (Barcelona, 1995), Amalia Pica (Neuquén, 1978), Bea Bonafini (Bonn, 1990), Eduard Bigas (Palafrugell, 1969), Glenda León (L'Havana, 1976), Iván Forcadell (Alcanar, 1993), Júlia Creuheras (Barcelona, 1995), Manolo Ballesteros (Barcelona, 1965), Merve Iseri (Istambul, 1992), Regina Giménez (Barcelona, 1966), Rosa Tharrats Barcelona, 1983), Sheroanawe Hakihiiwe (Sheroana, 1971), Sofia Clausse (Argentina, 1989), Tiago Mestre (Bella. Portugal, 1978), Xevi Solà (Santa Coloma de Farners, 1969) i Flávia Junqueira (Sao Paulo, 1985).

A més, el poeta Gabriel Ventura (Barcelona, 1988) va crear per a l'ocasió un tríptic breu titulat "Tres llavors" que ha servit els artistes de punt de partida en el procés de creació de les obres. Les tres peces que componen el tríptic, dos haikus i una tanka, típics de la poesia japonesa, reflecteixen l'essència de la primavera, el futur i la transformació i parlen de l'alegria, de la possibilitat de canviar i del llenguatge que apareix amb l'esperança.

Spring Art Barcelona és una iniciativa privada vinculada a l'art amb un objectiu solidari i aquest poema tríptic, punt de partida per als artistes, crea un paral·lelisme entre l'alegria, l'esperit transformador i l'esperança de la primavera i la tasca de la Fundació IRES les famílies en situacions d'alta vulnerabilitat que hi van per deixar enrere els mals moments i afrontar una nova vida amb noves oportunitats.

La Fundació IRES fa més de cinquanta anys que ajuda famílies que afronten diferents situacions d'alta vulnerabilitat que, moltes vegades, estan interconnectades i fan que el seu risc de pobresa i exclusió social sigui molt elevat. En molts casos, en aquestes situacions de vulnerabilitat, quan un sol membre de la família té un problema que el fa vulnerable es veuen directament afectats tots els membres de la unitat familiar. La Fundació IRES treballa amb més de 40 programes d'atenció socioeducativa, promoció de la inclusió social, intervenció en conflictes i violència, i treball comunitari en àmbit judicial, per donar a cada família (i als membres) les eines i els recursos que necessiten per deixar enrere aquestes situacions d'alta vulnerabilitat i tenir un futur millor. Amb aquests programes, cada any la Fundació IRES ajuda més de 15.000 persones i famílies., punt de partida per als artistes, crea un paral·lelisme entre l'alegria, l'esperit transformador i l'esperança de la primavera i la tasca de la Fundació IRES les famílies en situacions d'alta vulnerabilitat que hi van per deixar enrere els mals moments i afrontar una nova vida amb noves oportunitats.

JP_Bonart-180x180-Online_SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal