728x90

Exposicions

Palmadotze presenta "Polka", primera exposició individual de Sabine Finkenauer

Palmadotze presenta \
bonart santa margarida i els monjos - 26/05/23

L'Espai d'art Palmadotze presenta el 27 de maig a les 12 h. Polka, la primera exposició individual de l'artista alemanya, Sabine Finkenauer (Rockenhausen, Alemanya, 1961). Aquest acte comptarà amb la presència de la mateixa artista.

Aquesta mostra reuneix un conjunt dels últims treballs de Finkenauer ; des de pintures amb gouache i acrílic, així com dibuixos fets amb llapis de colors que sota les seves composicions minimalistes i d'un món de formes elementals i ingènues encobreixen un elaborat procés intel·lectual de síntesi i simplificació. La pràctica artística de Finkenauer, es basa en el dibuix, a partir del qual, desenvolupa i concreta les seves idees d'una manera visual.

Els motius apareixen i evolucionen en els seus quaderns d'esbossos a través d'un procés d'observació i percepció, esperant la seva posterior transformació i translació a altres materials i suports. Finkenauer descriu el seu procés de treball com un procés de síntesi i clarificació, que parteix de la figuració, present en la seva obra més primerenca, que evocava un imaginari relacionat amb la infància, la natura i l'àmbit domèstic.

Al llarg dels anys ha cristal·litzat en un vocabulari de formes simples, inspirats en l'ornament i la geometria. El seu mètode artístic es pot definir com un joc, les regles del qual estableix jugant i per damunt de tot, una aspiració de simplicitat, en la qual ella considera, resideix la bellesa més gran.

La forma i les seves transmutacions entre representació i abstracció, així com l'ambigüitat dels seus significats són el nucli del seu enfocament artístic.

El seu treball, com defineix la mateixa artista, tracta generalment de "coses", objectes presos de la vida quotidiana, que són retratats en un llenguatge simple però rigorós, utilitzant una àmplia gamma de suports com; pintura, dibuix, collage, tèxtil, escultura i instal·lació in situ.

Recentment, les seves investigacions formals es relacionen amb la construcció i l'arquitectura, així com amb el joc de patrons geomètrics i l'ornament. També en l'obra de Sabine es pot observar un interès creixent per la definició mútua de dibuix i espai, la tensió entre el plànol i la cosa, que demana la realització material.

Sabine, escultora i pintora alemanya a Barcelona

Sabine Finkenauer, nascuda el 1961 a la ciutat de Rockenhausen, Alemanya, viu i treballa a Barcelona des del 1993. Després de la seva formació a l'Acadèmia de Belles Arts de Munich, es va especialitzar en escultura, tot i que a principis de la dècada dels vuitanta, ja assentada a Barcelona, la seva obra va fer un gir cap a la pintura.

Aquesta artista alemanya porta diversos anys de constant progressió i reconeixement. La seva mostra individual a la Städtische Galerie de Villingen – Schwenningen, a Alemanya i la seva participació a Non Declarative drawing drawing al Drawing Center de Nova York (2007), comissariada per Luis Camnitzer, confirmen l'interès del seu treball.

De la mateixa manera que la seva recent participació en Pintura: renovació permanent, comissariada per Mariano Navarro al Museu Pati Herrerià de Valladolid (2021) i a Drawing Positions, comissariada per Monica Álvarez Careaga al CAB de Burgos (2019).

Els horaris de visita a l'exposició són de dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 hores i de 16:00 a 19:00 hores. Els diumenges i festius es pot fer visitar l'espai d'art amb cita prèvia.

300x300Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90