BONART_1280x150

Opinió

Explorant l'art i l'IA

Explorant l\'art i l\'IA
David Gironella girona - 25/05/23

La intel·ligència artificial (IA) està començant a tenir un impacte en l’art contemporani. Molts artistes estan provant d’utilitzar-la per crear obres d’art i per experimentar amb noves formes d’expressió. Això els està permetent explorar noves possibilitats en el camp de l’art i produir obres que deixen un impacte en els espectadors.

La IA està canviant la manera en què els artistes creen i fan servir les seves obres. Això es deu en gran part a la capacitat de la IA per processar grans quantitats de dades i aprendre de manera autònoma, la qual cosa permet als artistes utilitzar la IA per crear obres d’art que són més complexes i detallades que les que podrien crear manualment. 

Alguns artistes estan utilitzant la IA per elaborar obres d’art que es generen de manera automàtica. Això vol dir que la IA utilitza un conjunt de dades i unes pautes prèviament establertes per crear una obra d’art sense cap intervenció humana. Altres artistes estan utilitzant la IA com a eina per produir obres d’art que són més personalitzades i que es basen en les preferències i les característiques de l’espectador.

L’ús de la IA en l’art contemporani també està obrint la porta a noves formes d’expressió i a noves maneres de veure l’art. Això està permetent als artistes explorar noves possibilitats en el camp de l’art i crear obres que són úniques. En general, la IA està tenint un impacte molt positiu en l’art contemporani i està permetent als artistes explorar noves possibilitats en aquest camp. 

Hi ha diversos exemples d’artistes que estan utilitzant la IA per produir obres d’art en l’actualitat. Un d’aquests exemples és Mario Klingemann, que utilitza la IA per fer collages i altres obres d’art que es generen automàticament. Altres artistes que utilitzen la IA són per exemple Anna Ridler, que utilitza la IA per crear dibuixos i pintures, i Trevor Paglen, que la utilitza per produir imatges i vídeos que exploren la relació entre l’ésser humà i la tecnologia.

Un altre exemple interessant d’ús de la IA en l’art contemporani és l’obra d’art anomenada The Next Rembrandt, que van crear un grup d’investigadors de la Universitat de Tecnologia de Delft. Aquesta obra d’art és un retrat generat per IA que s’inspira en les obres del famós pintor Rembrandt. La IA va utilitzar un conjunt de dades extretes de les obres de Rembrandt per crear una obra d’art que s’assemblés a l’estil de Rembrandt i que tingués les mateixes característiques que les seves obres. 

En general, hi ha molts exemples d’artistes que estan utilitzant la IA per crear obres d’art en l’actualitat i aquesta tendència està creixent. De totes maneres, encara que la IA té la capacitat de crear obres d’art automàticament, tinc la sensació que l’art contemporani continuarà sent una forma d’expressió humana i que sempre hi haurà un espai per a l’art fet per persones. La IA pot ser una eina molt útil per als artistes contemporanis i pot ajudar-los a crear obres d’art que són més complexes i detallades, però crec que mai substituirà completament la creativitat i l’expressió humana. L’art és una forma d’expressió que ve de l’interior de les persones i penso que sempre hi haurà un lloc per a l’art creat per persones en el món contemporani.

Article escrit per l’IA GPT-3 de Openai.com 14/12/2022 supervisat per David Gironella

300x300SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90