banner-1280x150-gene

Exposicions

Fotonostrum presenta la retrospectiva "L'Eterna Bellezza"

Fotonostrum presenta la retrospectiva \
bonart barcelona - 24/05/23

El llegendari Calendari Pirelli s'exposa per primera vegada a FotoNostrum de Barcelona, en una retrospectiva titulada L'Eterna Bellezza que va des dels seus inicis l'any 1964 fins al 2023. Aquesta mostra ha estat comissariada pel fotògraf italià Amedeo Turello, conservador de la Col·lecció Pirelli des de 2015, i mostrarà un total de 450 fotos i comptarà amb la presència de la fotògrafa de l'edició de 2023 del Calendari, l'australiana Emma Summerton, en la seva inauguració.
La mostra exhibirà les obres dels 41 fotògrafs que han fet del Calendari Pirelli una llegenda en el món de l'art fotogràfic, entre ells Peter Lindbergh, Annie Leibovitz, Helmut Newton, Herb Ritts, Paolo Roversi, Sarah Moon, Mario Testino, Steve McCurry, Bruce Weber, Patrick Demarchelier, Richard Avedon i Albert Watson. D'aquesta manera, FotoNostrum, dirigida per Julio Hirsch-Hardy, pretén contribuir a fer de Barcelona un referent en la difusió i exhibició de l'art fotogràfic. El públic tindrà l'oportunitat de veure com aquests grans mestres han retratat al llarg dels anys a la dona, entre les quals es troben models com Gisele Bündchen, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Gigi Hadid, Kate Moss, Natalia Vodianova; actrius com Monica Bellucci, Sofia Loren, Laetitia Casta, Jessica Chastain, Penélope Cruz, Whoopi Goldberg, Nicole Kidman, Nastassja Kinski, Charlotte Rampling, Uma Thurman, Kate Winslet, Robin Wright, i cantants com Cher, Rosalía i Patti Smith.
 

El calendari Pirelli

En els últims cinquanta anys, el Calendari Pirelli ha deixat una empremta significativa en la societat, exercint un paper important en la representació de la dona en el món de la moda i la fotografia. Conegut per les seves imatges icòniques i sensuals, el Calendari Pirelli ha evolucionat per a reflectir els canvis socials i culturals en la percepció de la feminitat i l'apoderament de la dona.

Cal recordar que el Calendari Pirelli es va llançar per primera vegada l'any 1964 i s'ha convertit en un símbol de bellesa, estil i elegància. En els últims cinquanta anys, el Calendari Pirelli ha posat en relleu la importància de trencar estereotips i celebrar la diversitat de la bellesa femenina.

Cal dir que el Calendari Pirelli ha estat una mica més que un calendari en els últims cinquanta anys. Ha funcionat com a catalitzador del canvi, desafiant les normes establertes i promovent una visió més inclusiva i empoderada de la dona en la societat.

Pel que fa al comissari d'aquesta exposició, Amedeo M. Turello, és un professional polifacètic nascut a Cuneo en 1964. Es va llicenciar en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Torí i després va emigrar per a treballar principalment a l'estranger. Turello té un estil que es reconeix en totes les seves activitats professionals, des de l'arquitectura al disseny, del màrqueting a l'edició, del comissariat a la fotografia. També ha treballat com a director artístic en prestigiosos projectes editorials. A més, fa més de 30 anys que col·lecciona i comercialitza art modern i contemporani, així com fotografia artística des de l'any 2000.

FotoNostrum, promociona fotògrafs referents i emergents

FotoNostrum és un centre de fotografia dedicat a la difusió, exposició i promoció de l'obra de grans referents de la fotografia, així com de fotògrafs emergents. La seva missió és ampliar la comprensió i apreciació de la fotografia i el seu paper en l'evolució de la cultura contemporània, estimulant el diàleg entre fotògrafs.

Fundada i dirigida per Julio Hirsch-Hardy, FotoNostrum va ser creada per The Worldwide Photography Gal·la Awards (WPGA) del Regne Unit, que des de 2009, ha seleccionat i exposat a milers d'artistes, ajudant-los a avançar en les seves carreres, així com a promoure el valor de la fotografia. En 2019, FotoNostrum va decidir establir Barcelona com la seva seu, però des de la seva fundació, WPGA ha organitzat exposicions en ciutats com Madrid, Buenos Aires, Màlaga i Berlín. FotoNostrum també funciona com a galeria comercial d'obra fotogràfica, exposant i promocionant autors de tot el món, tant consagrats com emergents. A causa de la pandèmia, no va ser fins a 2022 quan FotoNostrum va iniciar les seves activitats a Barcelona.

L'exposició L'Eterna Bellezza es podrà visitar fins al 30 de juliol del 2023 els dimecres i dijous d'11:00 a 19:00 hores, els divendres i dissabtes d'11:00 a 21:00 hores i els diumenges d'11:00 a 19:00 hores.

Impremta Pages - banner-180x178thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal