download

Exposicions

La Fundació Arranz-Bravo inaugura "Muy Buenas" de Gorka Piñol

La Fundació Arranz-Bravo inaugura \
bonart l'hospitalet de llobregat - 18/02/23

La Fundació Arranz-Bravo de l’Hospitalet presenta, del 18 de febrer a l'11 de maig del 2023, la primera exposició institucional del pintor Gorka Piñol (Barcelona, 1987). Artista resident a l’espai Entresol Primera de l’edifici Freixas de l’Hospitalet, Piñol és un artista que s’expressa, de manera obsessiva i estructurada, a través de la pràctica pictòrica.

La seva pintura és una temptativa de controlar el caos entròpic natural a l’experiència del viure per via de trames i repeticions, aconseguint una imatge plàstica de tall constructivista i cinètica que és a la vegada reglada i anàrquica, ordenada i dinàmica. Sota l’aparença formal del seu treball pictòric s’amaga un artista juganer i desacomplexat, que vol connectar les seves formes amb el món apressat, fluïd i sintètic que caracteritza la nostra cultura contemporània.

A partir d’aquesta mirada estrucutrada i juganera, l’exposició proposa una selecció d’obres dels darrers deu anys: des del moment en què inicià en la reflexió abstracta i especulativa a través de trames i repeticions, fins a les darreres obres pictòriques, les quals es complementen amb algun treball tridimensional realitzat a partir de residus sintètics sobrants de la seva pràctica artística.

Segons l’arquitecta Marta Llorente, autora del text Entre l’ordre i el caos: Una nova cal·ligrafia, “La trama, el teixit i l’ordit d’aquests llenços ja acabats consisteix en un sistema que Gorka fa anys que inventa, perfecciona, permetent-ne la transformació, com si fos un camí sense retorn, el seu propi camí. En realitat, no hi ha dues pintures iguals. La trama de cada obra tampoc no permet ser descoberta en una primera inspecció: no és geomètrica, ja que escapa a la llei de la mesura exacta i fuig de la constància i de la repetició.”

Gorka Piñol Tabernero (Barcelona, 1987) és llicenciat en Belles Arts a la Universitat de Barcelona, ha realitzat el master en producció i investigació artística a la mateixa universitat. De la seva trajectòria destaca l’exposició individual a Alejandro Gallery del 2014, i la seva selecció com a artista finalista en els premis Francesc Gimeno de Tortosa, Art Emergent de Sabadell o el Premi Ricard Camí.

Nial nou-180x178Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90