Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Certàmens

ARCOmadrid 2023 celebra la 42a edició del 22 al 26 de febrer

ARCOmadrid 2023 celebra la 42a edició del 22 al 26 de febrer
bonart madrid - 16/02/23

ARCOmadrid 2023, que celebra la 42a edició del 22 al 26 de febrer, potencia la seva voluntat de continuar investigant en les pràctiques artístiques passades, presents i futures. La confiança i el compromís del sector a la Fira s'ha reflectit en l'interès per participar en la propera convocatòria, fet que ha impulsat la incorporació de noves galeries internacionals que confirmen el paper d'ARCO com a lloc preeminent de visibilitat per als artistes, el mercat actiu i el coneixement al voltant de l'art. Un total de 211 galeries de 36 països convertiran Madrid en capital internacional de l'art contemporani, amb la regió mediterrània com a tema d'anàlisi central.

El Programa General, format per galeries seleccionades pel Comitè Organitzador, compta amb una trentena de galeries internacionals que hi participen per primera vegada, o que tornen després de molts anys, com Capitain Petzel, Contemporary Fine Arts, David Zwirner, Mendes Wood DM, Nicolai Wallner, Rüdiger Schöttle, o Timothy Taylor. Mentre que galeries com Mehdi Chouakri, Neugerriemschneider, Perrotin, Ruth Benzacar o Société tornen a dipositar la seva confiança a ARCOmadrid. A aquestes s'uneix la fidelitat de Chantal Crousel, Giorgio Persano, Jocelyn Wolff, Krinzinger, Lelong, Mai 36, Meyer Riegger, Nächst St. Stephan Rosemarie Schwarzwälder, Peter Kilchmann o Thaddaeus Ropacentre d'atres.

ARCOmadrid incorpora com a tema de recerca aquest any El Mediterrani: Un Mar Rodó, que comissariat per Marina Fokidis, amb l'assessoria de Bouchra Khalili, Hila Peleg i Pedro G. Romero, pretén mobilitzar les relacions que transcorren de baix a dalt i de banda a banda un esforç per assolir un punt de trobada per a les intensitats compartides d'aquesta àrea geogràfica. La presència de 19 galeries de 12 països, en un espai especialment dissenyat per Andrés Jacques Office for Political Innovation, permetrà aprofundir en treballs d'artistes com Anna Boghiguian –KOW–, Iman Iss a–Rodeo–, Jumana Manna –Hollybush Gardens–, Mohammad Bourouissa –Mennour–, Stefania Strouza –A.Antonopoulou.Art–, Hana Miletić –Lambda Lambda Lambda–, Nilbar Güres –Martin Janda–, Maria Lai –M77 Gallery– o Assumpció Molins Gros –Travesía Cuatro-.

Opening by Allianz destaca per prendre el pols a l'escena internacional del galerisme jove, reunint una nodrida selecció, realitzada per les comissaries Julia Morandeira Arrizabalaga i Yina Jiménez Suriel, de 17 propostes presentades per galeries provinents de Madrid, Barcelona, València, Marsella, Munic, Amsterdam, Cluj-Napoca, Bogotà o Lima, entre altres ciutats. En total, aquesta secció acollirà l'obra de 24 artistes de molt variada procedència i recorregut, llenguatge i gest, com Sands J.H.D. –, Augusta Lardy -Belmonte-, Maria Appleton Focus, Maria Abaddon i Xavier Coronel –Ginsberg–.

La secció Mai el mateix. Art llatinoamericà continua investigant la diversitat de formes, pràctiques i sensibilitats artístiques procedents de Llatinoamèrica. Comissariada per Mariano Mayer i Manuela Moscoso, estarà formada per una selecció d'artistes procedents de Llatinoamèrica amb un total d'11 galeries com Jaqueline Martins –Hudinilson Jr. i Lia D Castro–, Max Mayer –Nicolás Guagnini–, Karen Huber –Ana Segovia–, Crisi –Aileen Gavonel i Javier Bravo de Rueda–, Proyectos Ultravioleta –Jessica Kairé– i Hache –Florència Böhtlingk–.

A això se sumen els 20 Projectes d'Artista, presentats per 22 galeries, entre les quals figuren Jan Zöller –Ehrhardt Flórez i Meyer Riegger–; Pae White –Elvira González i Neugerriemshneide–; Ugo Rondinone –Esther Schipper–, Maria Teresa Hincapié & José Alejandro Restrepo –Rolf Art–; Cristina Mejías –Alarcón Criado–; Adriana Proganó –3+1 Art Contemporânea–; Diana Larrea –Espacio Mínimo–; Pepa Prieto –Espacio Valverde; Cristina Babiloni –Galeria Álvaro Alcázar–; Marcelo Brodsky –Henrique Faria–; Manolo Gil –José De La Mano–; Fabienne Verdier –Lelong–; Ana Esteve –Luis Adelantado; Caitlin Lonegan –Nächst St. Stephan Rosemarie Schwarzwälder–; Pipo Hernández Rivero –NF/ Nieves Fernández–; Teresa Margolles –Peter Kilchmann–; Orlán –Rociosantacruz–; Andrea Canepa –Rosa Santos–; Evru / Zush –Senda–, i Júlia Santa Olalla –T20–.

JP_Bonart-180x180-Online_thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px