0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

“Pacifiction” d'Albert Serra, millor pel·lícula del 2022 segons la crítica gironina

“Pacifiction” d\'Albert Serra, millor pel·lícula del 2022 segons la crítica gironina
bonart girona - 10/01/23

El passat 7 de gener a les 18:30 hores del vespre es va dur a terme l’entrega del premi per la Millor Pel·lícula de 2022 al reconegut director i cineasta banyolí Albert Serra per Pacifiction per part dels crítics de cinema gironins al Cinema Truffaut de Girona. Un any més, i ja en van 33, els crítics gironins tanquen l'any amb la selecció de les millors pel·lícules estrenades als cinemes de Girona aquesta temporada. Per tercera vegada -les altres dues van ser el 1993 i el 2012- s'ha produït un empat al capdavant de la llista: Pacifiction ha obtingut 55 punts, els mateixos que la guanyadora de l'Oscar a la millor pel·lícula internacional, Drive my car, del japonès Ryusuke Hamaguchi.

El premi del Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona és l’últim guardó que li concedeixen a Serra per aquesta última pel·lícula. A principis del passat mes de desembre del 2022, la producció ja es va emportar el premi Louis-Delluc a la pel·lícula de l’any que atorga la crítica francesa, ex aequo amb Saint Omer, d’Alice Diop.

Pacifiction  és una drama de 165 minuts de durada amb francès i subtitulada al català realitzada a França al 2022 i els seus intèrprets són Benoit Magimel, Pahoa Mahagafanau, Marc Susini i Matahi Pambrun.

El film es situa a l’illa de Tahití, a la Polinèsia Francesa, en que l’Alt Comissari de la República, de Doller, representant de l’Estat francés, és un home fred i calculador. Tant a les seves recepcions oficials com als establiments il·legals, no deixa de prendre el pols a una población local la ira de la qual es pot despertar en qualsevol moment. I encara més quan s’instal·la el rumor al poble que s’ha vist un submarí, presència fantasmal del qual podría anunciar una represa dels assajos nuclears francesos.

Cal recordar que la pel·lícula ja es va estrenar al passat festival de Cannes (sense rebre cap premi) i es va projectar per primera vegada en sessió especial a la sala 1 del Cinema Truffaut dins el programa de cine del Festival Temporada Alta 2022.

Impremta Pages - banner-180x178thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90