banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

El Centre Cultural Les Bernardes inaugura quatre exposicions simultàniament

El Centre Cultural Les Bernardes inaugura quatre exposicions simultàniament
bonart salt - 19/09/22

El 16 de setembre a les 19:30 hores de la tarda es va inaugurar 4 exposicions simultàniament al Centre Cultural Les Bernardes de Salt. Del total de les vuit sales, dividides en tres pisos, la més destacada és la que fa referència al fundador català del Moulin Rouge a la Sala Berta Casas i a la sala de l’església; Red Line, d’Edgar Massegú; Cecilismus de Rai Escalé i Veus de companyia, que està comissariada per Glòria Bosch.

L’exposició del Moulin Rouge explora la relació de Josep Oller amb Toulouse-Lautrec (1864- 1901) i Jane Avril (1868-1943), la ballarina de can-can que apareix en els cartells publicitaris del pintor, encarregats, en gran part per Oller, en el que l’amistat té com a fons l’escenari del Moulin Rouge.

A la sala Sant Jordi, es pot visitar l’exposició d’Edgar Massegú Red Line, en la que l’artista fa reflexionar al visitant sobre els aspectes més profunds, com ara les connexions-entre el que és micro i el que és macro, és a dir, tot allò que el nostre ull no pot veure a simple vista, però també tracta altres temàtiques com el canvi climàtic, els límits de la democràcia, etc...

Per altra part, a la Sala La Taiala, es pot visitar la mostra comissariada per Glòria Bosch Veus de companyia, que vindria a representar un espai de frontera amb pautes d’interpretació que es tornen a connectar entre els materials separats d’un arxiu. L’exposició està configurada per rastres de converses, vivències, mirades, obres, reflexions, referències, ressons, etc...és a dir, un passat que torna a connectar allò que viu separat i a l’ombra, però també un exercici per compartir aquelles veus de companyia d’autores com Margarita Andreu, Isabel Banal, Natividad Navalon, Assumpció Mateu, Jo Milne, Carme Sanglas i Tura Sanglas.

La quarta exposició és la de Rai Escalé titulada Cecilismus. Rai Escalé és un pintor i artista visual que viu a l’Alt Camp des de fa temps. Ha exposat per Europa i els Estats Unist i és membre del grup pictòric Miroir Noir amb els Milos Kopák des del 2007 i fundador i director artístic de la plataforma artística Eat Meat Gallery, a Barcelona, del 2009 al 2014.

En aquesta mostra, Escalé ha treballat en unes col.leccions d’esperit Cecilista, que és el neoestil aragonés d’ajust o correcció plàstica aplicat sobre les obres mestres de la història. La creadora d’aquest estil és Cecilia Giménez. El Cecilisme té com a principal objectiu el de millorar tot el que està deteriorat, actualitzar-lo i corretgir-lo d’una forma divertida. Segons Escalé “repintar aquests quadres em transporten als meus temps de “paintcollage” malgrat que la intervenció és quelcom que és més el.laborat”.

Aquestes quatre exposicions es podràn visitar fins al 12 de novembre d’aquest any i els horaris de visita són de dilluns a divendres de 9:00 a 21:00 hores i dissabtes de 10:00 a 13:00h del matí i de 16:00 a 20:00 hores del vespre.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180canal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1